Υπάρχει ζωή;

Ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Άρη. Ε, και; Ποιος ασχολείται; Βασικά, ποιον άφησαν να ασχολείται με τα αγωνιστικά αυτής της ομάδας. Από την αρχή μέχρι και σήμερα, έχουν μείνει οι παίκτες που είναι στο ρόστερ και το τεχνικό επιτελείο να ενδιαφέρονται για το τι θα γίνει μέσα στο χορτάρι. Και ο κόσμος φυσικά, που ουσιαστικά δεν περνούσε και κάτι από το χέρι του. Η διοίκηση ήταν ανήμπορη να κάνει το παραμικρό, όσο υπήρχε κι αυτή. Λεφτά δεν υπήρχαν και κανείς δεν έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για να λύσει

αυτό το πρόβλημα, καθώς ακόμη και τα δάνεια αποσύρθηκαν. Σε αυτό ακριβώς το κλίμα, μήνες τώρα, βλέπαμε το τραίνο να έρχεται πάνω μας και δεν κάναμε τίποτα να το αποφύγουμε. Απλά το κοιτάζαμε με μιζέρια στο βλέμμα περιμένοντας το μοιραίο.

Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Όχι σήμερα, αλλά χθες! Και δυστυχώς ακόμη και η ιστορία με τους διακανονισμούς που δεν υπέγραψαν οι παίκτες, μας φαίνεται λες και κάποιοι ήθελαν μέσα τους να γίνει. Για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν την μη χορήγηση άδειας για συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λέγοντας με τον τρόπο τους «εμείς το παλέψαμε αλλά τα παιδιά δεν υπέγραψαν». Τα παιδιά λοιπόν, δεν φταίνε. Λεφτά τους είναι και μην κολλάμε όλοι στην φτηνή και ηλίθια λογική του στυλ «έλα μωρέ τόσα λεφτά βγάζουν δεν μπορούν να κάνουν μια εξυπηρέτηση στην ομάδα;». Ακόμη κι αυτό, δεν ισχύει. Επειδή ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια στο αγωνιστικό τμήμα και κανείς δεν βγάζει προς τα έξω το ότι κάποια παιδιά όντως έχουν πρόβλημα οικονομικό. Δεν παίρνουν όλοι πολλά χρήματα και επίσης, δεν έχουν όλοι στην πλάτη τους μια καριέρα που τους γέμισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Συν τοις άλλοις, αυτοί που έχουν τους γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, εδώ και μήνες δανείζουν χρήματα στους υπόλοιπους, χωρίς φυσικά να το διαφημίζουν, χωρίς φυσικά να κλαίγονται δημόσια γι’ αυτό. Όμως, το να φτάνει ο Παναθηναϊκός στο σημείο να εκμεταλλεύεται το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες, το γεγονός πως στην πράξη έχουν γίνει μια οικογένεια, είναι για κλάματα.

Ακόμη κι αν υπογράψουν κάποια στιγμή οι παίκτες, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως θα πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός για να παίξει στην Ευρώπη. Επειδή υπάρχουν και οι εκτός ομάδας (παίκτες που έφυγαν, σύλλογοι που τους οφείλονται χρήματα) που δεν τους ενδιαφέρει το καλό του «τριφυλλιού», αλλά το καλό της τσέπης τους. Και δεν τους κακίζουμε σε καμία περίπτωση.

Εν μέσω αυτού του κλίματος λοιπόν, η μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία αυτής της ομάδας (αποκλεισμός απ’ την Ευρώπη) έρχεται όλο και πιο κοντά, αλλά κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Λες και η Ευρώπη είναι κάτι ξένο για αυτή την ομάδα. Λες και δεν είναι η Ευρώπη ο λόγος που μας έχει κάνει να γεμίζουμε το στήθος μας με υπερηφάνεια από τότε που ήμασταν παιδιά ακόμη.

Το ερώτημα πλέον είναι ένα. Υπάρχει ζωή στον Παναθηναϊκό; Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες κάποιες κινήσεις από τους παλαίμαχους. Όμως, οι παλιές δόξες του «τριφυλλιού» δεν μπορούν να δώσουν την λύση, αν δεν μπει το χέρι στην τσέπη από επιχειρηματίες που

Keywords
Τυχαία Θέματα