Βιλανόβα: «Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ»

Η «εποχή Βιλανόβα» ξεκίνησε και επίσημα από την Παρασκευή (15/6) στην Μπαρτσελόνα, η οποία παρουσίασε τον νέο, πλέον, προπονητή της ομάδας.

Ο Τίτο Βιλανόβα βρέθηκε την Παρασκευή στα γραφεία του συλλόγου και παρουσία του προέδρου του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια. Στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός ηγέτης των Κυπελλούχων Ισπανίας, μίλησε για τη σχέση του με τον Πεπ Γκουαρντιόλα αλλά και τις συγκρίσεις που θα γίνουν μεταξύ των δύο ανδρών.

«Ξέρω πως θα είναι πολύ δύσκολο

να επαναλάβουμε τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, αλλά θα προσπαθήσουμε να μη χάσουμε κανένα παιχνίδι και κανέναν τίτλο. Συμφώνησα να αναλάβω αυτή την αποστολή γιατί νιώθω πως είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Είναι μεγάλη τιμή που μου ανατέθηκε η θέση του προπονητή της Μπαρτσελόνα και πιστεύω πως είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ. Θέλουμε ο κόσμος να συνεχίσει να βλέπει όμορφο ποδόσφαιρο από την Μπαρτσελόνα», ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού τεχνικού.

Στην συνέχεια μίλησε για τον πρώην, πλέον, συνεργάτη του: «Η σχέση μου με τον Πεπ Γκουαρντιόλα είναι τέλεια. Είναι σαν αδερφός μου και τον ευχαριστώ που μου έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Γνωρίζω πως θα χάσω σε όλες τις συγκρίσεις μαζί του, αλλά είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου».

Από εκεί και πέρα, μίλησε για τα μεταγραφικά πλάνα της Μπαρτσελόνα: «Πρόθεσή μας είναι να αποκτήσουμε έναν αμυντικό κι έναν ακραίο. Τίποτα περισσότερο». Για το υπάρχον ρόστερ της ομάδας, ο Τίτο Βιλανόβα, απάντησε: «Ο Ντάνι Άλβες θα μείνει. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Αν ο Κεϊτά θέλει να μείνει, θα μείνει. Έχω επαφή με τον Αμπιντάλ. Χάρηκα πολύ που τον είδα. Έχει χάσει βάρος, αλλά είναι πολύ καλά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Λιονέλ Μέσι: «Είχα την τύχη να τον γνωρίζω από μικρό παιδί και μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι ένας από τους πιο ήσυχους παίκτες στα αποδυτήρια».

«Δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή»

Σίγουρος για την επιλογή του Τίτο Βιλανόβα εμφανίστηκε ο Σάντρο Ροσέλ, ο πρόεδρος της ομάδας της Καταλονίας, τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που θα έχουμε στον πάγκο τον Τίτο Βιλανόβα. Όταν μου τον πρότεινε ο Άντονι Θουμπιθαρέτα δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή πως είναι ο κατάλληλος. Είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε να πάμε πολύ καλά. Είναι ικανότατος προπονητής, κουβαλά τις αρχές της «Μασια» και είδα στα μάτια του τον ενθουσιασμό για την αποστολή που αναλαμβάνει».

Πριν από την επίσημη παρουσίαση του Τίτο Βιλανόβα, προβλήθηκε ένα βίντεο με στιγμές του νέου προπονητή της ομάδας, από την πορεία του στην Μπαρτσελόνα, ενώ στο επίσημο site φιλοξενούνται φωτογραφίες από την τις πρώτες του στιγμές ως τεχνικός του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα