Τζόκοβιτς: «Ζούμε γι' αυτά τα παιχνίδια»

Μετά την επική μάχη με τον Ράφαελ Ναδάλ στο Αυστραλιανό Οπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, παραδέχτηκε ότι βούρκωσε όταν έμαθε ότι έκανε ρεκόρ.

Ο τελικός των 5 ωρών και 53 λεπτών είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια όλων των εποχών σε όλα τα Majors και ο Σέρβος θα το θυμάται για πάντα: «Η νίκη μου στο Wimbledon ήταν πολύ σημαντική γιατί ονειρευόμουν από παιδί να κερδίσω εκεί. Όμως η σημερινή (σ.σ. Κυριακάτικη) νίκη βρίσκεται στην κορυφή γιατί παίξαμε περίπου έξι ώρες, είναι απίστευτο, απίστευτο... Νομίζω ότι είναι ο μεγαλύτερος

σε διάρκεια τελικός στην ιστορία όλων των Grand Slams και μόλις το άκουσα αυτό δάκρυσα, πραγματικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος της ιστορίας και που αγωνίστηκα μπροστά στον Ροντ Λέιβερ, μπροστά σε 15.000 κόσμου που έμειναν μέχρι τις 01:30 τα ξημερώματα».

Δεδομένων των προβλημάτων του στην αναπνοή, χρειάστηκε να εξηγήσει πως ανταπεξήλθε στις ειδικές απαιτήσεις του κουραστικού αγώνα: «Κοιτάξτε, ήταν τελικός. Ήταν το 5ο σετ. Είχα ευκαιρίες να τελειώσω το ματς στο 4ο όμως ο Ναδάλ έβγαλε εκπληκτικά σερβίς και πόντους. Οπότε άξιζε να πάει το ματς στο 5ο σετ και εκεί είχαμε και οι δύο ευκαιρίες να πάρουμε το ματς. Το σώμα μου είχε αρχίσει να χάνει πολύ ενέργεια αλλά από την άλλη ένιωθα ότι και ο Ράφα ήταν κουρασμένος. Προσπάθησα να μείνω πνευματικά συγκεντρωμένος στο ματς, να κρατήσω τη ψυχραιμία μου και τα συναισθήματά μου. Παρόλο που ήμουν 4-2 πίσω, ώθησα τον εαυτό μου στα όρια. Είμαι επαγγελματίας τενίστας. Ζούμε γι'αυτά τα παιχνίδια. Δουλεύουμε καθημερινά για να μπορούμε να αφιερώσουμε τη ζωή μας σε αυτό το άθλημα και να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε από τέτοια δύσκολα ματς, μετά από έξι ώρες για έναν τίτλο Grand Slam».

Keywords
Τυχαία Θέματα