Τσιώλης: «Αξίζει να βρίσκεται ψηλά ο Αστέρας»

Έναν απολογισμό της παρουσίας του στον Αστέρα Τρίπολης κάνει ο Σάκης Τσιώλης στο match programme του αγώνα με τον Πανιώνιο, επισημαίνοντας πως η χρονιά ήταν καλή, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Μέσα σε λίγους μήνες που ο Σάκης Τσιώλης βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα, δεν έκανε την ομάδα του μόνο να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά να συνδυάσει το καλό θέαμα με τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα αυτού του εξαιρετικά δύσκολου συνδυασμού ήταν, ο Αστέρας να κάνει μόλις μία ήττα στο δεύτερο γύρο και να πλησιάσει

μία… ανάσα από τις θέσεις των πλέι-οφ, διεκδικώντας την καλύτερη θέση της ιστορίας του στη Σούπερ Λιγκ.

Ο αναμορφωτής του Αστέρα σε τεχνικό επίπεδο μιλάει στο τελευταίο Ματς-Πρόγκραμ της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 και ανοίγει την καρδιά του μαρτυρώντας τις σκέψεις του, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό των όσων έζησε αυτούς τους έξι μήνες που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας.

Η πετυχημένη παρουσία του Έλληνα τεχνικού στον Αστέρα αποδεικνύεται και από τους αριθμούς, αφού με κάτι περισσότερα παιχνίδια από ένα γύρο έγινε ο πολυνίκης προπονητής της ομάδας στα πέντε χρόνια που αυτή αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ.

Πόσο δύσκολο θεωρήσατε το έργο σας όταν αναλάβατε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα; Ήταν όπως τα περιμένατε;

«Σίγουρα ήταν δύσκολα, γιατί είχαν προηγηθεί τόσα πολλά για την ομάδα μου και το δυσκολότερο από όλα ήταν η ψυχολογία και το να δώσεις όραμα στους ποδοσφαιριστές. Το συν ήταν, ότι είχα προϋποθέσεις, όπως καλό έμψυχο δυναμικό, μία ομάδα πολύ οργανωμένη και ανθρώπους όπως οι ιδιοκτήτες οι κ.κ. Καυμενάκης, Μπάκος, οι αδερφοί Μποροβήλου ,που δείχνοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, μου έδωσαν τη δύναμη και το έναυσμα να δώσω εγώ και οι συνεργάτες μου τον καλύτερο μας εαυτό για να μπορέσει η ομάδα να βρει το δρόμο της».

Ποιο παιχνίδι θεωρείτε ως το σημείο-κλειδί που ανέβηκε η ομάδα ψυχολογικά και βαθμολογικά;

«Δύο ήταν τα παιχνίδια που βάλαμε τις βάσεις, για να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει. Τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Άρη, που ήταν τα πρώτα εντός έδρας όταν ήρθα στην ομάδα. Δεν είχε να κάνει με το αποτέλεσμα της ομάδας μόνο, αλλά κυρίως με την απόδοση της ομάδας».

Θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα ο Αστέρας;

«Παρότι ξεκινήσαμε με πολλές δυσκολίες, απέδειξε ότι στις λεπτομέρειες θα μπορούσε να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος, καθώς επίσης και μία καλή θέση στα πλέι-οφ. Πάνω σε αυτό, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ στενοχωρημένος, γιατί φτάσαμε τόσο κοντά, στο να δώσουμε αυτή τη χαρά στην Τρίπολη, στους οπαδούς μας και στους ιδιοκτήτες. Εξάλλου, το αξίζουν και οι ιδιοκτήτες και η πόλη να βλέπουν την ομάδα τους σε υψηλές θέσεις».

Ποιο παιχνίδι δε χωνέψατε το αποτέλεσμα και θα θέλατε να το ξαναπαίξετε;

«Με το Λεβαδειακό στην Τρίπολη ένα και φυσικά με τον Ατρόμητο, που θα περάσει πολύς καιρός για να το ξεπεράσω. Αν και είμαι 35 χρόνια επαγγελματίας, όχι τόσο σαν αποτέλεσμα, δε χάσαμε άλλωστε κανένα παιχνίδι, αλλά στο πως εξελίχ

Keywords
Τυχαία Θέματα