Τριήμερο στην Πόλη

Χαίρετε κύριοι,

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη πήρε έναν ιστορικό τίτλο. Το τριήμερο του final 4 ζήσαμε απίστευτες συγκινήσεις στο Σινάν Ερντέμ.

Την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς έδωσε μια μεγάλη μάχη. Ο ίδιος κέρδισε εύκολα στο κοουτσάρισμα τον Καζλάουσκας, αλλά οι διαιτητές στέρησαν από τους «πράσινους» μια ακόμα μεγάλη νίκη. Λίγες ώρες αργότερα και ενώ όσοι βρισκόντουσαν

στο γήπεδο παραμιλούσαν και συζητούσαν για τον άδικο αποκλεισμό του Παναθηναϊκού η ομάδα του Ίβκοβιτς έκανε παρέλαση κόντρα σε μια ομάδα που φόραγε τις φανέλες της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν μπορούσε να παίξει το μπάσκετ που την χαρακτηρίζει.

Παρότι ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα, οι οιωνοί για τον τελικό ήταν αρνητικοί, καθώς και στον δεύτερο ημιτελικό έγινε φανερή προσπάθεια αλλοίωσης αποτελέσματος. Απλά ο Ολυμπιακός είχε από νωρίς ξεκάθαρο προβάδισμα και οι παίκτες του Πασκουάλ δεν είχαν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν ούτε την εύνοια που τους χάριζαν οι διαιτητές.

Το Σάββατο μπορεί να μην είχε final four, αλλά αν ήσουν στην Πόλη δεν γινόταν να μην ασχοληθείς με τη μάχη για τον τίτλο μεταξύ Φενέρ - Γαλατά. Η Φενέρ με νίκη στο γήπεδό της έπαιρνε το πρωτάθλημα, η Γαλατά ήθελε δύο αποτελέσματα.

Μετά από ένα άθλιο παιχνίδι που έφτανε στα όρια του κωμικού η Γαλατά πήρε ένα χρυσό 0-0. Πραγματικά σας μιλώ χωρίς ίχνος υπερβολής δεν θυμάμαι ποτέ σε αγώνα να έχω δει λιγότερο καθαρό χρόνο παιχνιδιού. Το ντέρμι τίτλου μπορεί να μην βλεπόταν αυτά όμως που ακολούθησαν είχαν πλάκα.

Οι φίλοι της Γαλατά πανηγύριζαν λες και έδιωξαν τη δικτατορία. Δεν μιλάμε για πανηγυρισμούς που κρατάνε ένα δίωρο σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Όπου και να βρισκόσουν μέχρι το πρωί έβλεπες χιλιάδες ανθρώπους να πανηγυρίζουν. Ειλικρινά δεν υπήρχε σημείο στην Πόλη να μην δεις οπαδούς της Γαλατά να το καίνε. Και μιλάμε οι άνθρωποι δεν ξενέρωναν ποτέ. Όλο το βράδυ πανηγύριζαν, στις πλατείες, στα μπαρ, στα εστιατόρια, παντού.

Γυρνάω κατά τις 5:00 στο ξενοδοχείο, ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω τα μεγάλα κανάλια να έχουν ζωντανή σύνδεση με το πούλμαν της ομάδας που το είχαν πάρει κομβόι. Προσέξτε, το παιχνίδι τελείωσε στις 9:00 και οι παίκτες και ο προπονητής ήταν στο πούλμαν μέχρι τις 5:00 τουλάχιστον, καθώς μετά κοιμήθηκα.

Την επόμενη ημέρα με χαρά είδα τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αποφέρει φόρο τιμής στην ομάδα του Ομπράντοβιτς. Έχω δει αρκετά final four και ποτέ καμία ομάδα δεν είχε τόσο μεγάλο σε αριθμό και τόσο ένθερμη υποστήριξη σε μικρό τελικό. Αυτοί που γύρισαν στην Ελλάδα ελάχιστοι.

Γυρνώντας στην Αθήνα μου μετέφερε ένας φίλος πως από την τηλεόραση φαινόταν πως την ημέρα του τελικού το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο. Αυτό έγινε γιατί στον μικρό τελικό ο όγκος των οπαδών του Ολυμπιακού δεν είχε εισέλθει στο γήπεδο, ενώ στον τελικό οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποχώρησαν μαζικά. Όχι πως έχει σημασία αλλά απ' ό,τι κατάλαβα έγινε ένα συμβούλιο μεταξύ των οργανωμένων και πήραν την απόφαση να μην υποστηρίξουν την ομάδα από την οποία σφαγιάστηκαν

Keywords
Τυχαία Θέματα