Το ματ του Βαλβέρδε

16:52 6/2/2012 - Πηγή: OnSports

Χαίρετε κύριοι
Ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής στην κρίσιμη μάχη της 20ης αγωνιστικής, έφτασε σε απόσταση βολής από τον Παναθηναϊκό και ετοιμάζεται για να βγάλει έναν αγωνιστικό Γολγοθά.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ανέδειξε ένα ποιοτικό αβαντάζ των ερυθρολεύκων, ενώ φάνηκε επίσης πως και το τάιμινγκ είναι υπέρ του. Ο Βαλβέρδε μετράει επιστροφές και μπαίνει με γεμάτο το οπλοστάσιο στην περίοδο που θα κριθούν τα

πάντα, ενώ ο Φερέιρα βλέπει πως το ρόστερ δεν του προσφέρει πολλές λύσεις και δεν μπορεί να αναπληρώσει εύκολα κάποιους κομβικούς ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια βέβαια είναι πως όλα αυτά ήταν γνωστά από την αρχή.

Ακόμα και στο -8 να έβγαζε τον Ολυμπιακό η αγωνιστική που πέρασε δεν νομίζω να πίστευε κανείς πως ο Φερέιρα διαθέτει περισσότερες ποιοτικές λύσεις. Ο Παναθηναϊκός απλά εκμεταλλεύτηκε κάποιες εύστοχες επιλογές του Φερέιρα και το πλεονέκτημα που του δίνει το γεγονός πως παίζει ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Δεν είναι τυχαίο πως τα προβλήματα τραυματισμών αλλά και το ντεφορμάρισμα ποδοσφαιριστών του βγήκαν τη μοναδική περίοδο που αναγκάστηκαν να παίξουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα παρότι είχαν την τύχη αυτά να είναι με βατούς αντιπάλους. Μπαίνοντας όμως στην τελική ευθεία αυτά τα όπλα ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα ξαναποκτήσει. Ο Φερέιρα πλέον ξέρει πως έχει μπροστά του 10 παιχνίδια και μια εβδομάδα να δουλεύει γι' αυτά. Ο Βαλβέρδε αντίθετα θα αναγκαστεί να διαχειριστεί ένα μαραθώνιο παιχνιδιών που λογικά θα αφήσει και προβλήματα στο ρόστερ.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες λύσεις από τις υπόλοιπες ομάδες, αποδείχθηκε όμως στην πράξη πως κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι αναντικατάστατοι. Στην Τούμπα πρωταγωνιστής ήταν ο Μιραλάς. Ο ταλαντούχος Βέλγος για ακόμα μια φορά έδειξε πόσο μεγάλη διαφορά κάνει στο Ελληνικό πρωτάθλημα η δυνατότητά του να τρέχει με τη μπάλα και ταυτόχρονα να είναι ικανός την ώρα που κάνει την ατομική προσπάθεια να δημιουργήσει, να πασάρει, να τριπλάρει και να εκτελέσει. Για να κάνει την διαφορά στην Τούμπα χρειάστηκε και να ελευθερωθεί από τον προπονητή του.

Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός το παιχνίδι το καθάρισε στα πρώτα 18 λεπτά. Στην πραγματικότητα ο Βαλβέρδε εξαργύρωσε πως είχε περισσότερα χαρτιά να ρίξει στο τραπέζι και ήταν πιο εύκολο να κινηθεί και να πάρει ρίσκα που θα του δώσουν την παρτίδα. Χρησιμοποίησε τριάδα καθαρή στο κέντρο για να αντιμετωπίσει τους Ίβιτς, Γκαρσία, Φωτάκη και να μην τους αφήσει να βρουν χώρο για να φτιάξουν παιχνίδι και έστησε μια παγίδα ελευθερώνοντας τον Σταφυλίδη. Ήταν φανερή η επιλογή του να αφήσει τον νεαρό που έπαιζε με ανάποδο πόδι στα δεξιά να ανεβαίνει.

Ο Μιραλάς δεν έπαιρνε την κίνηση του αλλά έμενε ψιλά έκλεινε προς τα μέσα και έπαιζε ανάμεσα από τα χαφ και τα στόπερ του ΠΑΟΚ. Στην πράξη το ρίσκο του Βαλβέρδε έφερε ένα 20λεπτο κυριαρχίας του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβλεπαν πως υπάρχει πίεση στον άξονα ότι κενός χώρος υπήρχε μόνο στο ανέβασμα του Σταφυλίδη στα δεξιά και έπαιζαν συνεχώς την πλευρά του. Ο νεαρός έχει θράσος στο παιχνίδι τ

Keywords
Τυχαία Θέματα