Το έτος θα φύγει με Πρωταθλητή τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θα κλείσει την χρονιά στην κορυφή, αφού το τέλος του 2001 πλησιάζει, με τις «εκπλήξεις» στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής να είναι αρκετές.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι, όταν η φυγή αρκετών παικτών από το δυναμικό του Ολυμπιακού καθώς και τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν, είχαν δημιουργήσει γκρίνια στον σύλλογο. Οι αμφιβολίες

εάν θα μπορούσε και φέτος η ομάδα του Πειραιά να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ήταν πολλές, ωστόσο μετά το τέλος της 10ης αγωνιστικής και με τον Θοδωρή Βλάχο στο «τιμόνι», οι πολίστες του Ολυμπιακού απέδειξαν ότι είναι πολύ σκληροί για να… πεθάνουν.

Χατζηθεοδώρου, Βλοντάκης, Ντόσκας, Μιράλης, Ράτζεν, Καραμπέτσος, Θεοδωρόπουλος και άλλοι απαρτίζουν το ρόστερ της Χίου φέτος. Η «αφρόκρεμα» του ελληνικού πόλο έχει μεταβεί στο νησί, ωστόσο η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα μοιάζει ως φυσιολογικό αποτέλεσμα, μιας και τα πολλά νέα πρόσωπα χρειάζονται χρόνο για να δέσουν.

Η τρίτη Βουλιαγμένη είναι για πολλούς, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Δεμένο σύνολο, με τις δύο καλές προσθήκες του Χρήστου Αφρουδάκη και του Μανώλη Μυλωνάκη δείχνει πως μπορεί φέτος να «χτυπήσει» τον τίτλο. Ο «δαίμονας» που την έχει ταλαιπωρήσει μέχρι τώρα δεν είναι άλλος από τον Ολυμπιακό.

Η μεγάλη «έκπληξη» δεν είναι άλλη από τον Πανιώνιο. Με βάση την περσινή χρονιά, φυσικά και δικαιούται να βρίσκεται στην τετράδα αλλά σύμφωνα με τις αναχωρήσεις του καλοκαιριού, τα οικονομικά προβλήματα, την διοικητική αστάθεια και το ρόστερ που απαρτίζεται από νεαρούς αθλητές δεν έπειθαν κανένα πως θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από την παραμονή.

Δυσάρεστη… έκπληξη από την άλλη είναι ο Παναθηναϊκός. Οι ήττες από Χίο, Βουλιαγμένη, Πανιώνιο και Ολυμπιακό δείχνουν ότι είναι ο… αδύναμος κρίκος και τους δύο περίπου μήνες αγωνιστικής αδράνειας στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για δουλειά όχι μόνο αγωνιστική αλλά και ψυχολογική.

Χανιά, Αργοστόλι και Πάτρα έχουν πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις στις 10 πρώτες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας πως η παραμονή θα έρθει πιο εύκολα από ότι αρχικά πίστευαν. Καλή δουλειά όμως, γίνεται και στο Παλαιό Φάληρο με κόουτς τον Κώστα Λούδη.

Τα πράγματα έχουν πάρει την… κάτω βόλτα στον Εθνικό. Παίκτες έχουν αποχωρήσει, χρήματα δεν υπάρχουν, διοικητικά η ομάδα του Πειραιά έχει καταρρεύσει και ο πρώην «αυτοκράτορας» με μηδέν στο πηλίκο, είναι η πρώτη υποψήφια για το δρόμο της… καθόδου.

Καλαμάκι και ΠΑΟΚ βρίσκονται επίσης στην αναζήτηση βαθμών για την… σωτηρία τους, με τους Θεσσαλονικείς να αντιμετωπίζουν εκτός από οικονομικά προβλήματα και μεγάλα προβλήματα με το κολυμβητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα