Το… μπαλάκι στη FIFA πέταξε η ΕΠΟ

Πιο ορατός από ποτέ είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και της Εθνικής ομάδας από το προσεχές EURO, καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε να ενημερώσει τη FIFA σχετικά με το άρθρο 19 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην ΕΕΑ.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες των τελευταίων

ωρών που ήθελαν την ΕΠΟ να ενημερώνει τη FIFA για το νέο αθλητικό νόμο και πιο συγκεκριμένα για τη θέσπιση του άρθρου 19, το οποίο δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, αναφορικά με τις ποινές των ομάδων.

Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 14:15, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ομόφωνα να ενημερώσουν την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου για το συγκεκριμένο άρθρο.

Πλέον το λόγο έχει η FIFA, η οποία αναμένεται να ζητήσει την άρση του συγκεκριμένου άρθρου. Σε διαφορετική περίπτωση οι ομάδες θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και φυσικά η Εθνική ομάδα της χώρας μας…

Μέχρι τότε, όμως, δεν αποκλείεται να μπουν στη «μάχη» τόσο η Ρούμπιν Καζάν και η Ουντινέζε, οι οποίες αποτελούν ζευγάρια με τον Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, στο πλαίσιο των «32» του Europa League, αλλά και το Ισραήλ, το οποίο άφησε εκτός EURO η Εθνική ομάδα της χώρας μας. Αμφότερες έχουν έννομο συμφέρον από την υπόθεση και έτσι μόνο λιγοστές πιθανότητες δεν συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να παραμείνουν με σταυρωμένα τα χέρια…

Keywords
Τυχαία Θέματα