Το αθυρόστομο παιδί των κορτ

11:27 3/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Τζον ΜάκΕνρο είχε μία μοναδική ικανότητα: να εντυπωσιάζει με τις αγωνιστικές του ικανότητες στα κορτ και να αναγκάζει τους θεατές κοντά σε αυτό να... κοκκινίζουν.

Όταν στο τέλος του 1992 ο Τζον ΜάκΕνρο αποφάσιζε να αποχαιρετήσει τον κόσμο του επαγγελματικού τένις, είχε φροντίσει να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι και το… στόμα του για να μείνει στην ιστορία ως μία από τις πλέον θρυλικές φυσιογνωμίες των κορτ.

Ο Αμερικανός δεν υπήρξε μόνο ένας από τους σπουδαιότερους τενίστες όλων των εποχών, αλλά και από τους πιο… ενοχλητικούς. Σαν σήμερα, πριν από 22 χρόνια, σε ηλικία 21 ετών,

ο ΜάκΕνρο γινόταν ο νεότερος τενίστας που έφτανε στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας ήδη παρουσιάσει μερικές από τις αγωνιστικές και όχι μόνο αρετές του.

Αριστερόχειρας, με μοναδικό στιλ στο σερβίς και έφεση στο βολέ, στο διάστημα της καριέρας του κέρδισε επτά τίτλους Grand Slam στο απλό και εννιά στο διπλό. Πέρα από τις αξέχαστες κόντρες του με άλλα θρυλικά ονόματα της εποχής, τους Τζίμι Κόνορς, Ιβάν Λεντλ και Μπγιορν Μποργκ, ο ΜάκΕνρο ξεχώριζε από τους αντιπάλους του για την αθυροστομία του, που έκανε πολλές φορές τους θεατές κοντά στο κορτ να… κοκκινίζουν.

Οι διαφωνίες του με τους… δύσμοιρους διαιτητές έμειναν στην ιστορία και του στοίχισαν αποβολές και μερικές χιλιάδες δολάρια σε πρόστιμα, αποτελώντας πάντως ιδιαίτερο κομμάτι του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Η φράση του «You cannot be serious» προς τον διαιτητή στο Wimbledon του 1981 έγινε το σήμα κατατεθέν του, τη χρησιμοποίησε μάλιστα χρόνια αργότερα ως τίτλο στην αυτοβιογραφία του.

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά αναγνωρισμένος από φίλους και εχθρούς για τις αγωνιστικές του ικανότητες, ο 43χρονος σήμερα Αμερικανός εξακολουθεί να δίνει αγώνες επίδειξης, αυτή τη φορά διασκεδάζοντας το κοινό… μιμούμενος τον παλιό, «κακό» του εαυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα