Την καθάρισε…σπαθάτα

Αναμενόμενο πως κάποια στιγμή θα τελείωνε το όνειρο. Η ΑΕΚ δεν έχει τις ατέλειωτες δυνάμεις για να καθαρίζει όλα τα ματς. Ακόμα κι όταν έβρισκε λύσεις από το περιορισμένο ρόστερ, ακόμα κι όταν ξεπερνούσε τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν, δεν είναι εφικτό να τα βάζει και με τους κάθε λογής Σπάθες που εμφανίζονται στον δρόμο της…

Θυμάμαι ένα παλιό γνωμικό που μιλά για τη διαιτησία. Αναφέρει πως ένας διαιτητής που θέλει να καθορίσει ένα αποτέλεσμα, δεν ψάχνεται για μια φάση που θα τον εκθέσει. Τις διαθέσεις του, τις καταλαβαίνεις

από τα πρώτα δέκα λεπτά ενός ματς. Ετσι έγινε και με τον Σπάθα. Δεν χρειάζονταν πολλά για να καταλάβεις τους σκοπούς του μέσα στο παιχνίδι. Από την αρχή ως το τέλος, στόχος του είναι να ανακόψει την πορεία της ΑΕΚ και το κατάφερε.

Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Σιαλμά επί του Σκόνδρα. Σαφώς και θα έπρεπε να το παραχωρήσει, δίνοντας και κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ. Αλλά ακόμα και αυτή η απόφαση, η αναταραχή που προέκυψε στο γήπεδο, εκτιμώ πως εν τέλει ωφέλησε τον Ατρόμητο. Όπως ορθά είπε και ο Κωστένογλου, θα ήταν καλύτερο για την ΑΕΚ αν επέμεινε στην αρχική του απόφαση.

Θα ήταν προτιμότερο, γιατί στη συνέχεια ο Σπάθας δεν θα τα έδινε όλα ανάποδα. Θα έβλεπε το προτεταμένο χέρι του Μήτρογλου, θα έβλεπε πως ήταν εκτεθειμένος στο σουτ του Σφακιανάκη, θα έβλεπε τα κόρνερ που έδωσε άουτ, τα οφσάιντ που οι παίκτες της ΑΕΚ καλύπτονταν. Και η ΑΕΚ θα μπορούσε να παίξει παιχνίδι και να μην αναλώνεται σε κοκορομαχίες και εντάσεις δίχως αρχή και τέλος.

Η παρουσία του Σπάθα έρχεται να επιβεβαιώσει πως η ΑΕΚ τους τρόμαξε με τη παρουσία τους το τελευταίο διάστημα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, που δείχνει πως ακόμα και σε μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της νεότερης ιστορίας της, έχει την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μην την υπολογίζει ως σημαντικό μέγεθος.

Το θέμα για την ΑΕΚ είναι να σηκώσει κεφάλι και να προχωρήσει. Να κερδίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, να ηρεμήσει και να διαχειριστεί την ήττα με ψύχραιμο τρόπο. Τότε θα μπορεί να ελπίζει, πως αυτό το καλό διάστημα με τις πέντε συνεχόμενες νίκες, θα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και οδηγό για το πώς μπορεί να βαδίσει η ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα