Τέσσερις υποψήφιοι για την Κλαουσούρα

Ξεκινάει το πρωτάθλημα Κλαουσούρα της Αργεντινής με τις Μπόκα Τζούνιορς, Βελέζ, Εστουδιάντες και Ρασίνγκ να ξεκινούν από θέση… οδηγού.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου της Αργεντινής μετά από δύο μήνες υπομονής, μπαίνουν και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς. Μετά τη λήξη της Απερτούρα, όπου η Μπόκα Τζούνιορς επέστρεψε στους τίτλους ξεκινάει το πρωτάθλημα Κλαουσούρα, με την απουσία της Ρίβερ Πλέιτ να παραμένει μεγάλη, μειώνοντας την αίγλη του πρωταθλήματος.

Η φετινή Κλαουσούρα θα είναι τριών… ταχυτήτων. Δηλαδή από τις διεκδικήτριες του τίτλου,

αυτές που θα προσπαθήσουν να βγουν στις διοργανώσεις της Αμερικής, αλλά και από τις ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τα φαβορί

Σε κάθε διοργάνωση, η Μπόκα Τζούνιορς είναι φαβορί για την κατάκτησή της, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται. Ειδικά φέτος που έρχεται με φόρα από την κατάκτηση της Απερτούρα δείχνει έτοιμη για να κατακτήσει και την Κλαουσούρα.

Οι «σενέισες» έχουν 24 τίτλους στην ιστορία τους και οδεύουν ολοταχώς για τον 25ο. Μεταγραφικά δεν αποδυναμώθηκε καθόλου και θα συνεχίσει με τον ίδιο κορμό που είχε στην κατάκτηση του προηγούμενου τίτλου.

Από κοντά αναμένεται να ακολουθήσει και η Βελέζ, η οποία στο προηγούμενο πρωτάθλημα κατάφερε να διατηρηθεί ψηλά, παρά την αποδυνάμωση του ρόστερ. Φέτος δίνεται το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Μία από τις χειρότερές της σεζόν διανύει η Εστουδιάντες, η οποία από εκεί που διεκδικούσε τους τίτλους, τερμάτισε στην 14η θέση της προηγούμενης Απερτούρα. Έχει από τις πιο ακριβές ομάδες και πολύ δύσκολα θα επαναλάβει αυτή τη τραγική πορεία. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα αναμένεται να έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τέλος η Ρασίνγκ δείχνει δυνατή και μετά την 2η θέση της Απερτούρα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Βέβαια, θα είναι ικανοποιημένη με μία θέση στην πρώτη τριάδα, καθώς έχει να κατακτήσει τον τίτλο από το 2001.

Οι… αδιάφορες

Αρκετές είναι οι ομάδες που ξεκινούν με υψηλές βλέψεις και τερματίζουν χαμηλά ή το αντίθετο. Στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα, τον ρόλο αυτό θα έχουν οι Λανούς, Γοδόι Κρουζ, Κολόν, Ιντεπεντιέντε και Άρσεναλ Σαραντί.

Οι συγκεκριμένες αναμένονται στα μέσα της βαθμολογίας. Αν κάποια από αυτές κάνει την υπέρβαση και τερματίσει στην πρώτη τετράδα δεν θα αποτελεί τεράστια έκπληξη. Μία από τα φαβορί για τη… μίνι έκπληξη είναι η Ιντεπεντιέντε που έχει βαρύ όνομα στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής. Κατά τα άλλα και η Λανούς δείχνει δυνατή φέτος.

Για την αποφυγή της… ειδικής βαθμολογίας

Από εκεί και πέρα επικρατεί… πανικός. Οι υπόλοιπες 11 ομάδες κινούνται στη μετριότητα και στο μυαλό τους έχουν την ειδική βαθμολογία για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο λόγος για τις Αρχεντίνος, Νιούελς, Μπάνφιλντ, Μπελγράνο, Τίγκρε, Ατλέτικο Ραφαέλα, Ουνιόν, Σαν Λορέντζο, Σαν Μάρτιν, Ολ Μπόις και Ολίμπο.

Οι δύο που ξεχωρίζουν από αυτές είναι οι Αρχεντίνος και Σαν Λορέντζο περισσότερο λόγω ονόματος και δύσκολα θα κινδυνέψουν, παρά την τραγική σεζόν τους στην Απερτούρα

Keywords
Τυχαία Θέματα