Τα πρώτα μετάλλια των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (photos)

08:53 4/3/2012 - Πηγή: OnSports

Μετάλλια, κλαδί ελιάς και δίπλωμα είχαν δοθεί στους Ολυμπιονίκες, στους πρώτους σύγχρονους Αγώνες που έγιναν το 1896 στην Αθήνα.

Έκτοτε έχουν περάσει 116 χρόνια και οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου για να επιστρέψουν για τρίτη φορά στο Λονδίνο. Μετάλλια εξακολουθούν να δίνονται στους αθλητές, μόνο που ακόμα και αυτά έχουν αλλάξει κατά πολύ! Το κλαδί ελιάς με εξαίρεση τους Αγώνες του 2004 που πραγματοποιήθηκαν

στην Αθήνα, έχει πάψει πλέον να δίνεται, ενώ οι Ολυμπιονίκες απολαμβάνουν αρκετά προνόμια.

Και μπορεί τα Ολυμπιακά μετάλλια πλέον, να φτιάχνονται με μεγάλη ευλάβεια, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και ειδική τελετή για να παρουσιαστούν (θυμηθείτε περισσότερα στο θέμα: ««Πρώτη» για τα Ολυμπιακά μετάλλια»), ωστόσο το ίδιο δεν είχε συμβεί και το 1896.

Στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο πρώτος Ολυμπιονίκης έπαιρνε το ασημένιο μετάλλιο που παρουσίαζε τον Δία να κρατά έναν πλανήτη και επάνω του στεκόταν η φτερωτή Νίκη.

Ο δεύτερος νικητής έπαιρνε το χάλκινο μετάλλιο που απεικόνιζε την Ακρόπολη και είχε την επιγραφή: «Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες, Εν Αθήναις 1896».

Διαβάστε ακόμα:

Αποκαλύφθηκαν τα μετάλλια των Παραολυμπιακών

Keywords
Τυχαία Θέματα