Τα φώτα στην Βοσνία

Ξεκινούν τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τις οκτώ ομάδες να θέλουν να πάρουν προβάδισμα ενόψει των ρεβάνς.


ΒΟΣΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο τεχνικός της Βοσνίας, Σαφέτ Σούσιτς έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει στον χώρο της άμυνας και δεν μπορεί να υπολογίζει σε τρεις λογιζόμενους ως βασικούς ποδοσφαιριστές. Ο Μενσούρ Μούντζα της Φράιμπουργκ τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Γαλλία και θα απουσιάσει για τους επόμενους τρεις μήνες. Το αμυντικό δίδυμο, Σάσα Πάπατς και Μπορίς Πάντζα

είναι τιμωρημένοι, αφήνοντας ελάχιστες επιλογές για τον Σούσιτς.

Έτσι ο Σανέλ Γιάχιτς του ΑΠΟΕΛ και ο Μουχάμεντ Μπέσιτς του Αμβούργου κλήθηκαν για να μπορέσουν να δώσουν τις λύσεις στον Βόσνιο τεχνικό.

Σε ότι αφορά την θα έχει και πάλι το δίδυμο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φάμπιο Κοεντράο και Πέπε, όπως και τον επιθετικό της Μπεσίκτας, Ούγκο Αλμέιντα μετά την απουσία τους από την ήττα απέναντι στην Δανία. Ο μέσος της Ζενίτ, Ντάνι και ο Σίλβιο της Ατλέτικο έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού, με τον Ελισέου της Μάλαγα και τον Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ να παίρνουν τις θέσεις τους.

ΒΟΣΝΙΑ: Χάσαγκιτς, Μπέσιτς, Σπάχιτς, Μράβατς, Γιάχιτς, Ράχιμιτς, Μεντουνζανίν, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς, Λούλιτς, Τζέκο
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίτσιο, Περέιρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μάρτιντς, Μεϊρέλες, Μουτίνιο, Νάνι, Πόστιγκα, Ρονάλντο

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ

Μπορεί πριν από μία εβδομάδα ο Νούρι Σαχίν να έκανε ντεμπούτο με την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο δεν βρίσκεται στις επιλογές του Γκους Χίντινκ για τις αναμετρήσεις με την Κροατία.

Παρόλα αυτά ο αμυντικός Γκοκχάν Ζαν είναι εκτός, με τους Εγκεμέν Κορκμάζ και Γκιράι Κάτσαρ να διεκδικούν την θέση του στην ενδεκάδα.

Από την πλευρά της η Κροατία ταξίδεψε στην Τουρκία χωρίς δύο βασικούς αμυντικούς. Ο λόγος για τους Ίβαν Στρίνιτς και Ντέγιαν Λόβρεμ οι οποίοι είναι τραυματίες. Έτσι ο Μάνουελ Πάμιτς αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του. Εκτός παραμένει σταθερά και ο Νίκο Κράνιτσαρ με τον Ίβαν Πέρισιτς να έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν, Γκιονούλ, Σερβέτ, Εγκεμέν, Μπαλτά, Χαμίτ, Σαχίν, Ινάν, Εμρέ, Αρντά, Μπουράκ
ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Τσόρλουκα, Σίμουνιτς, Βίντα, Πάμιτς, Σρνα, Μόντριτς, Βουκόγεβιτς, Πέρισιτς, Εντουάρντο, Όλιτς.

ΤΣΕΧΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Πριν από μία εβδομάδα ο Πετρ Τσεχ τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο όταν έσπασε την μύτη του στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μπλάκμπερν. Ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στην αναμέτρηση με το Μαυροβόυνιο.

Ο Τόμας Χούμπινκ είναι τιμωρημένος, οπότε ο αδελφός του Ρόμαν, αναμένεται να είναι ο παρτενέρ του Τεοντόρ Γκεμπρεσελασιέ στην άμυνα της ομάδας. Στο κέντρο τιμωρημένος είναι και ο Τόμας Χούμπσμαν, με τον Μάρεκ Ματεγιόφσκι να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του.

Στο Μαυροβούνιο στα θετικά είναι η επιστροφή του Μπράνκο Μπόσκοβιτς, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Φάτος Μπεκιράι. Εκτός δράσης είναι ο Μάρκο Μπάσα λόγω τραυματισμού και την θέση του θα πάρει ο Μίοντραγκ Ντζο

Keywords
Τυχαία Θέματα