Συνεπής με τα μετάλλια ο Πολυχρονίδης (photos)

Μετάλλια και ρεκόρ αγώνων περιλάμβανε το 2011 για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη που βρίσκεται... καθ'οδόν για τους Παρολυμπιακούς του Λονδίνου του 2012

Το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια και την 4η θέση στο ατομικό πήρε στο παγκόσμιο κύπελλο Μπότσια του Μπέλφαστ, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης σημειώνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία του 2011.

Μαζί με τον Νίκο Πανανό και την Μαρία-Ελένη Κορδαλή πρώτευσαν στο BC3 των ζευγαριών οδηγώντας την Ελλάδα ως επικεφαλής του ομίλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στο

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπότσια ατομικών αγωνισμάτων (27/1-1/11), ο ασημένιος παρολυμπιονίκης του Πεκίνου, κατέκτησε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση στο BC3 Ατομικό, ενώ σε επτά παιχνίδια ο είχε 84 πόντους υπέρ και μόλις 2 κατα το οποίο αποτελεί ρεκορ αγώνων σε όλες τις κατηγορίες!

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της παρολυμπιακής επιτροπής εξέφρασε την πικρία του: «Ο στόχος μου τα τελευταία χρόνια είναι πάντα η κορυφή. Η σταθερότητα των επιδόσεών μου οφείλεται στην σκληρή και διαρκή προπόνηση από τη στιγμή που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Μπότσια δέκα χρόνια πριν. Η πρόσφατη κατάργηση του νόμου για την παροχή αδειών στους εν ενεργεία διακεκριμένους αθλητές, καταστρέφει όλο τον Ελληνικό αθλητισμό! Για ποιο μετάλλιο να συζητάμε του χρόνου, όταν εγώ θα πρέπει να εξαντλήσω όλη την ετήσια άδειά μου, για τις μέρες που θα αγωνίζομαι στο Λονδίνο! Πότε και πώς να πάω για προπόνηση; Και ασφαλώς χάνω και το δικαίωμα στην οποιαδήποτε ξεκούραση ή ασθένεια (παρά το γεγονός ότι είμαι βαριά ανάπηρος), αφού δεν μου περισσεύει ούτε μια μέρα άδειας. Πρέπει η Πολιτεία να καταλάβει ότι ο πρωταθλητισμός είναι πλήρης και διαρκή απασχόληση, και ότι οι Έλληνες πρωταθλητές συμβάλλουν πολύ περισσότερο στο δημόσιο συμφέρον μέσα στα γήπεδα και πάνω στα βάθρα, προσφέροντας παράλληλα και το καλό παράδειγμα στην νεολαία, παρά πίσω από ένα γραφείο».

Το βιογραφικό του Γρηγόρη Πολυχρονίδη

Ημερομηνία γέννησης: 13/8/1981

Τόπος γέννησης: Βατούμι (Γεωργία)

Σύλλογος: ΑΣΑΧ Άγιος Χριστόφορος

Επάγγελμα: Οικονομολόγος

Είδος αναπηρίας: Μυοπάθεια

Προπονητής: Γιώργος Τζήμας

Keywords
Τυχαία Θέματα