Συμφώνησαν στο Eurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση

Τα ξημερώματα της Τρίτης (21/02) επήλθε τελικά συμφωνία ανάμεσα στους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης για το νέο ελληνικό πρόγραμμα με πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ και «haircut» του χρέους.

Οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις ήταν μαραθώνιες και χρειάστηκε να φτάσει η ώρα 05:00 για να παρθεί τελικά οριστική απόφαση για το θέμα της Ελλάδας. «Το πρόγραμμα θα μειώσει σημαντικά το χρέος της Ελλάδας,

αλλά το νέο πακέτο προϋποθέτει σημαντικές προσπάθειες από τους δανειστές», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κολντ Γιουνκέρ.

«Με τη νέα συμφωνία θα επανέλθει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη», ανέφερε επίσης ο επίτροπος Οικονομικών θεμάτων, Όλι Ρεν, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε: «Θα ήθελα να σας πω ότι προσωπικά χαιρετώ τη συμφωνία μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας».

Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή μέρα είναι ιστορικής σημασίας. Περιορίζεται η αβεβαιότητα. Πρέπει βεβαίως να γίνουν πολλά ακόμα στο άμεσο μέλλον».

Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Οχτώ μήνες που βρίσκομαι στη δύσκολη θέση του υπουργού Οικονομικών δίνουμε έναν αγώνα προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Ευτυχώς φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν ήταν εύκολο, ούτε αυτονόητο. Στόχος είναι το 120% του ΑΕΠ το 2020».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr για το θέμα «Συμφωνήσαν στο Eurogroup για το νέο ελληνικό πρόγραμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα