Συγκινητική επιστολή πέντε νεαρών για τον Ολυμπιακό Βόλου

12:21 5/1/2012 - Πηγή: OnSports

Μια συγκινητική επιστολή απέστειλαν, μεταξύ άλλων στον Κάρολο Παπούλια και τον Σοφοκλή Πιλάβιο, πέντε νεαροί ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού Βόλου, για όσα συνέβησαν στην ομάδα από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα.

Η επιστολή των πέντε νεαρών είχε ως αποστολείς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Πολιτισμού, βουλευτές και δικαστές, καθώς και τον πρόεδρο της

ΕΠΟ. Οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού Βόλου ζητούν με αυτήν την επιστολή να διορθωθούν τα λάθη και οι αδικίες που μπορεί να έχουν υπάρξει.

Αναλυτικά, η επιστολή των πέντε νεαρών παικτών του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρει:

«Κύριοι,

Είμαστε 5 παιδιά 12 ετών, παίκτες από την Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μας. Το ίδιο όμως είναι για μας και η ομάδα μας, ο Ολυμπιακός Βόλου. Στην Ακαδημία, οι προπονητές μας μαθαίνουν πολλά πράγματα, όχι μόνο ποδόσφαιρο. Mας μαθαίνουν να είμαστε καλοί μαθητές και να ακούμε τους γονείς μας. Τα παιδιά μάλιστα που το έκαναν αυτό πέρυσι και πρόπερσι, κέρδισαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή είτε ποδήλατο, είτε λαπ τοπ.

Φέτος δεν έγινε ακόμη η γιορτή μας και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει, όταν έχουν συμβεί τόσα πολλά δυσάρεστα. Πριν λίγο καιρό μας είπαν ότι η Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου πάει στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό γιατί η μεγάλη ομάδα διαλύθηκε. Εμείς ακόμη δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό. H ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου τιμωρήθηκε για τα στημένα λένε, αλλά κανείς δεν κατηγορεί ούτε τους πρώην παίκτες μας, ούτε τους προπονητές μας αλλά ούτε και τις αντίπαλες ομάδες. Αναρωτιόμαστε, τελικά και εμείς τι ακριβώς έχει συμβεί. Δυστυχώς, ενώ λατρεύουμε το ποδόσφαιρο, δεν μας αρέσει πλέον όπως πρώτα. Πέρυσι είμαστε 420 παιδιά στην Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ φέτος είμαστε ούτε τα μισά (ίσως λόγω της οικονομικής κρίσης).

Οι γονείς μας και άλλοι πολλοί πιστεύουν βέβαια ότι στη δική μας ζωή δεν έχει αλλάξει τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα πάντα είναι διαφορετικά. Πρώτα ακούγαμε με μεγαλύτερη προσοχή τον προπονητή μας και ο καθένας από εμάς ήλπιζε να μπει σε ένα αγώνα ως συνοδεία με τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Τώρα δεν γίνονται πια αγώνες γιατί μία Επιτροπή διέλυσε την ομάδα μας. Θέλουμε πίσω την ομάδα μας και θέλουμε να κάνετε κάτι εσείς που είστε δυνατοί γιατί εδώ στο Βόλο την ομάδα την αγαπούμε όχι μόνο οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι. Δεν ξέρετε πόσο χαρούμενοι είμαστε όταν κρατούσαμε από το χέρι τον Μόνχε και τον συνοδεύαμε μέσα στο γήπεδο.

Οι φίλαθλοι στις κερκίδες χειροκροτούσαν και εμείς σκεφτόμαστε ότι όταν μεγαλώσουμε θα μοιάσουμε στους παίκτες μας. Τα ποδοσφαιρικά μας πρότυπα είχαν ονοματεπώνυμο και ήταν δίπλα μας, τα αγγίζαμε. Όχι, για μας δεν ήταν πρότυπο ο Ροναλντίνιο που έτσι κι αλλιώς δεν θα συναντήσουμε ποτέ στη ζωή μας, αλλά ο Άλβαρεζ, ο Μαρτίν, ο Ζαραδούκας, ο Ούμπιντες, ο Σολάκης, ο Ρόκας. Τα πρότυπά μας ήταν οι δικοί μας παίκτες που ζούσαν στην πόλη μας και έπαιζαν στην ομάδα μας και μας έκαναν όλους χα

Keywords
Τυχαία Θέματα