Στους… αδιάφορους βασιλεύει η Αταλάντα!

Tι και αν η Αταλάντα αγωνίστηκε χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, Χερμάν Ντένις, οι Γκαμπιαντίνι (50΄) και Τιριμπόκι (91΄) φρόντισαν η απουσία του να περάσει… απαρατήρητη, οδηγώντας τους «ορομπίτσι» σε νίκη με 2-0 επί της Μπολόνια στο «Μπέργκαμο», για την 29η αγωνιστική του «Καμπιονάτο».

Αταλάντα και Μπολόνια, έχοντας ξεμείνει από στόχους στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αλλά ούτε και να ελπίζουν, με αποτέλεσμα τις τελευταίες αγωνιστικές να παίζουν απελευθερωμένο ποδόσφαιρο. Οι Κονσίλι και Ζιλέ έτσι είχαν αρκετή δουλειά κάτω από τα δοκάρια, βάζοντας

το… χεράκι τους στη «μαγική εικόνα» του φωτεινού πίνακα για το πρώτο ημίχρονο.

Παρόλα αυτά, ο 20χρονος Γκαμπιαντίνι, χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά μετά την ανάπαυλα για να λύσει το γόρδιο δεσμό της άμυνας των «ροσομπλού» και κάνοντας του… κεφαλιού του, έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους με το πρώτο του τέρμα στη Serie A.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Κολαντουόνο κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο έπρεπε το χρονόμετρο να γράψει 91΄ προκειμένου η πίεσή τους να αποδώσει καρπούς με τον Τιριμπόκι, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 2-0, από τη στιγμή που και ο Κονσίλι συμμάχησε με το δοκάρι του στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιαμάντι στο 94΄.

Με αυτή τη νίκη η Αταλάντα σκαρφάλωσε στην 9η θέση με 37 βαθμούς (υπενθυμίζεται πως ξεκίνησε με -6), αφήνοντας πίσω της την Μπολόνια η οποία έμεινε στους 36.

Δείτε τη βαθμολογία, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα όλων των αγωνιστικών του ιταλικού πρωταθλήματος

Keywords
Τυχαία Θέματα