Στον τελικό ο Μ. Αλέξανδρος!

Με γκολ της Μαρία Παπαδοπούλου δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος η ομάδα των Γιαννιτσών απέκλεισε την Νέα Ιωνία και προκρίθηκε στον τελικό της Α1 Γυναικών.

Σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου χάντμπολ πρωταγωνίστησε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Η ομάδα των Γιαννιτσών απέκλεισε έναντι την Κυπελλούχο Ελλάδας

Νέα Ιωνία, αφού μετά τη νίκη στο πρώτο ματς των ημιτελικών με 32-28, έχασε μεν στον σημερινό (18/2) επαναληπτικό με 23-20, αλλά το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν αρκετό για να τη «στείλει» στον τελικό.

Μάλιστα, ο Μ. Αλέξανδρος βρέθηκε να χάνει με 21-14 στο 46’ και 22-16 στο 50’, αλλά πήρε τη μεγάλη πρόκριση χάρη στο «χρυσό» γκολ της Μαρίας Παπαδοπούλου, δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς.
Η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου φτάνει στον τελικό της Α1 γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της σε επίπεδο Α’ Εθνικής.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια. Είμαι πολύ χαρούμενος. Είχαμε μεγάλη πίεση και άγχος. Πιστεύαμε πως θα παλέψουμε την πρόκριση. Κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο η Νέα Ιωνία ξέφυγε με πολλά γκολ, αλλά εμείς ρισκάραμε και η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς», σχολίασε ο τεχνικός του Μεγάλου Αλεξάνδρου Κύρος Σαράφης.

Ο συνεργάτης της Σοφίας Ναϊσίδου, Βαγγέλης Μαντζόπουλος σχολίασε: «Στο πιο κρίσιμο σημείο μας δόθηκε η ευκαιρία να καθαρίσουμε το ματς, ωστόσο δεν καταφέραμε».

Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 11-9 (ημχ.), 16-12, 22-16, 23-20.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Μαυρογιώργη Δ., Μαυρογιώργη Ζ., Μαυρογιώργη Ν. 1, Λαφάρα, Παπανικολάου 6, Μίλκοβιτς 2, Μασμανίδου 4, Σλιάκοβα 3, Κοτσαμποικίδου, Βοίτοβιτς Α. Μακρή, Τσακάλου 3, Χρύση 4, Κοντοστεργίου.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κύρος Σαράφης): Παρασκευαίδου, Παπαδοπούλου Α., Τσιτσούκη, Ιωαννίδου 2, Μπατζαρακούδη 4, Χατζηπαρασίδου 3, Αναστασίου 6, Παπαδοπούλου Μ. 4, Γεωργιάδου, Παπαδοπούλου Ι. 1, Τρελλοπούλου 1. Διαιτητές: Συρεπίσιος- Μερτινιάν, δίλεπτα: 1-3, Πέναλτι: 1/3-0/0.

Keywords
Τυχαία Θέματα