Σταματόπουλος στο Onsports: «Αγχος και πίεση...πλακώνουν την Γερμανία».

Ο χαρακτηρισμός «φαβορί» συνοδεύει την Γερμανία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά στο ραντεβού με την Εθνική μας δύναται να την «πλακώσει»! Ο γερμανοθρεμένος προπονητής Γιώτης Σταματόπουλος, αναλύει στο Onsports τις αγωνιστικές (και όχι μόνο) πτυχές του προημιτελικού της γαλανόλευκης κόντρα στα «πάντσερ» στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Ο νεαρός τεχνικός γαλουχήθηκε προπονητικά στην γερμανική σχολή

και όσο να΄ναι διατηρεί μία γνώση παραπάνω του τρόπου λειτουργίας και φιλοσοφίας του επόμενου αντίπαλου της γαλανόλευκης στην φάση των «8» του Euro 2012.

Kάτοχος διπλώματος της UEFA Pro Licence της σχολής προπονητών της Κολωνίας, πρώην βοηθός προπονητή της μικτής ομάδας Κολωνίας (U-21) και άλλοτε ασίσταντ κόουτς τη Εθνικής ομάδας Νέων της Γερμανίας.

Από τη στιγμή που σε συνοδεύει ο χαρακτηρισμός του φαβορί, υπάρχει η πίεση, υπάρχει το άγχος, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε μεγάλη ομάδα. Η Γερμανία δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, σύμφωνα με τον Γιώτη Σταματόπουλο ο οποίος αναλύει τα δυνατά και τρωτά σημεία των «πάντσερ» καθώς και την «γαλανόλευκη» διαχείριση του αγώνα.


- Καταρχάς θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο για την μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής στην… περιπέτεια του Euro;


«Στα δύο πρώτα παιχνίδια, συνολικά δεν ήμασταν αυτοί που θα θέλαμε. Θα έλεγα πως δεν μπήκαμε στο Euro όπως θα έπρεπε. Κάναμε ένα καλό β΄ημίχρονο στην αναμέτρηση με την Πολωνία, ενώ στο ματς με την Τσεχία βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ και δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, κάτι που προκάλεσε στιγμιαία απογοήτευση.


Ωστόσο, στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι με την Ρωσία είχαμε πίστη στο θαύμα και καταφέραμε να πετύχουμε μία τεράστια νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που κατά την γνώμη μου, ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ημασταν συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί, χτυπήσαμε εκεί που έπρεπε και προκριθήκαμε για την προημιτελική φάση».

- Ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε λόγο για μία επιτυχία ισάξια του άθλου της Πορτογαλίας…


«Σίγουρα επρόκειτο για μία τρομερή επιτυχία, προσωπικά όμως, δεν θεωρώ πως είναι ισάξια με την κατάκτηση του Euro το 2004. Οι παίκτες έγιναν αποδέκτες αρνητικής και σκληρής κριτικής, βίωσαν έντονα συναισθήματα και για αυτό το λόγο έβγαλαν τα απωθημένα τους μετά το τέλος του αγώνα. Ενας τίτλος είναι πάντα ένας τίτλος και δεν συγκρίνεται με θετικές πορείες. Η νίκη επί της Ρωσίας και η πρόκριση στους «8» αποτελεί κατά την γνώμη μου την δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής, έπειτα την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας».


- Πόσες πιθανότητες πρόκρισης δίνετε στην Εθνική μας κόντρα στην γερμανική ομάδα.


«Νομίζω ότι το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η θετική ενέργεια – ψυχολογία με την οποία πηγαίνουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί παρά τις τρεις νίκες και την πρόκριση στα προημιτελικά δεν έχουν ικανοποιήσει τον κόσμο τους, τον Τύπο ακόμη και τον προπονητή τους. Ολοι τους συγκρίνουν με

Keywords
Τυχαία Θέματα