Στα «μουγκά»!

Όχι! Όχι, δεν θα γράψω για τη μιζέρια του ελληνικού μπάσκετ σε αντιδιαστολή με τα λαμπερά, άκρως απολαυστικά Final8 που διοργανώνονται στις άλλες χώρες. Να αλλάξει κάτι αποκλείεται. Να ευαισθητοποιηθεί η ΕΟΚ δεν το πιστεύω.

Οπότε τι ωφελεί να αναφερθούν για μια ακόμη φορά, όσα γράφουμε εδώ και σειρά ετών όλοι όσοι αγαπάμε το άθλημα και συνεχώς γκρινιάζουμε για το θέμα; Ούτως ή άλλως στη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει η ομοσπονδία, τις παραμονές του τελικού,

θα λάβουμε τις ίδιες διαβεβαιώσεις ότι θα εξετάσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θέμα, ώστε να γίνει κάποια αλλαγή που θα βοηθήσει το θεσμό κλπ.. κλπ…

Ωστόσο και πριν κλείσω το θέμα με δύο περιστατικά που δίνουν κωμικοτραγική διάσταση στον ταλαιπωρημένο τελικό του κυπέλλου, να τονίσω πως η ευθύνη δεν βαραίνει αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου την ΕΟΚ. Έχουν ευθύνη και οι ομάδες, αλλά πρωτίστως και πάνω από όλους η Πολιτεία, που δεν μπορεί να αστυνομεύσει και να προστατεύσει τίποτα και κανέναν, με αποτέλεσμα να ζητά ουσιαστικά από την ομοσπονδία να αναλάβει την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, ή ενός final-4 ή Final-8.

Το αστείο είναι πως μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, για κάποιους και μέχρι χθες το πρωί, στο πρόγραμμα του κυπέλλου η ΕΟΚ ανέφερε ως ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού την 11η Μαρτίου. Το που και πως θα γίνει ο τελικός, είναι γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια, ασχέτως σε τι κατάσταση βρίσκεται το γήπεδο του Ελληνικού. Τέλος πάντων σήμερα Παρασκευή, νωρίς το πρωί, η Ομοσπονδία αποδεικνύοντας ότι έχει… αντανακλαστικά μετέτρεψε στο αναρτημένο στο site της πρόγραμμα, το 11/3/2012 ως ημερομηνία του αγώνα, σε 10/3/2012 με bold στοιχεία μάλιστα.

Ανακοίνωση δεν βγήκε, δελτίο Τύπου δεν εστάλη, απλά η αλλαγή έγινε στα «μουγκά». Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι πως λίγες ώρες αργότερα η αλλαγή, που ακόμη κι αν δεν επιβεβαιωθεί για επικοινωνιακούς λόγους είναι βέβαιο πως έγινε λόγω του ποδοσφαιρικού ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ (11/3), ήταν άσκοπη. Λες και η Σουπερλίγκα ήθελε να κάνει πλάκα στην ΕΟΚ, αποφάσισε την αναστολή της 23ης αγωνιστικής, διευκρίνισε πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μετακύλιση όλων των αγωνιστικών, επομένως αν και εφόσον όντως δεν διεξαχθεί η 23η αγωνιστική και κάποια στιγμή επαναρχίσει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, το ντέρμπι σίγουρα δεν θα γίνει την 11η Μαρτίου. Για αυτό λοιπόν μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να επανέλθει, πάλι στα «μουγκά», στην αρχική ημερομηνία του ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ.

Λεπτομέρειες θα πείτε, όπως σχολίασε ένας παλαιότερος μου συνάδελφος και μάλλον δεν έχετε άδικο ούτε εσείς, ούτε εκείνος. Αλλά επειδή μου αρέσουν οι λεπτομέρειες, και στο μπάσκετ αυτές είναι που κρίνουν τα ματς και τους τίτλους, ας αναφερθώ στο θέμα που είχα πρόθεση να θίξω αλλά με… εκτροχίασε η αντίδραση της ΕΟΚ και η σημειολογικά ειρωνική για το μπάσκετ απόφαση της Σουπερλίγκας.

Ο Ολυμπιακός, τόσο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όσο και στη Ρόδο αλλά και πριν από τα δύο αυτά ματς στην Κωνσταντινούπολη με την Έφες,

Keywords
Τυχαία Θέματα