«Σόκαραν τους αναλυτές οι μικροί του Ολυμπιακού»

Αφιέρωμα στους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού, που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, έχει σήμερα (25/05) η Ευρωλίγκα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το νεανικό ρόστερ με το οποίο επέλεξε να αγωνιστεί φέτος ο Ολυμπιακός σόκαρε πολλούς αναλυτές, που δεν πίστευαν πως θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης έχοντας στη σύνθεσή τους τόσο άπειρους παίκτες.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, όμως, επέλεξε να κρατήσει μόλις τρεις από το περσινό ρόστερ του Ολυμπιακού, που απαρτιζόταν από παίκτες που είτε στο παρελθόν είχαν κατακτήσει τον τίτλο είτε είχαν συμπεριληφθεί στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης. Ο Σέρβος τεχνικός, σε συνεργασία με τους διοικούντες την ΚΑΕ, προχώρησαν σε πλήρη ανανέωση και δικαιώθηκαν.

Η κίνηση «κλειδί» ήταν πως συνένωσαν τέσσερις από τους πλέον ελπιδοφόρους Έλληνες παίκτες στην κατάλληλη στιγμή της καριέρας τους. Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, άπαντες γεννηθέντες το 1990, είχαν συνυπάρξει στο παρελθόν και στην Εθνική Ελλάδας. Σε αυτούς προστέθηκε ο Δημήτρης Κατσίβελης, γεννηθείς το 1991. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, είχε τη διορατικότητα να τους δώσει ιδιαίτερη προσοχή, αλλά και την ικανότητα να διαχειριστεί ιδανικά το υλικό που είχε στα χέρια του.

Κλείνοντας ο αρθρογράφος αφήνει ανοιχτό το μέλλον των Πειραιωτών: «Το τι θα συμβεί στο μέλλον, με τον Ολυμπιακό να έχει τέσσερις παίκτες κάτω των 22 ετών που ήταν εκ των βασικών στελεχών του στην κατάκτηση ενός απροσδόκητου τίτλου, μόνο ο χρόνος ξέρει. Αλλά σίγουρα το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό».

Keywords
Τυχαία Θέματα