Σοϊλεμές: «Ερασιτεχνικό το ποδόσφαιρο σάλας στην Ελλάδα»

Τη σημασία του ποδοσφαίρου σάλας επεσήμανε ο Στέφανος Σοϊλεμές, τονίζοντας παράλληλα πως στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

«Είναι ένα τουρνουά που συμμετέχουν σε πολύ ψηλό επίπεδο. Η μεγαλύτερη απογοήτευση της διοργάνωσης ήταν η Πορτογαλία, η οποία έμεινε εκτός τελικών και ήταν φιναλίστ στην προηγούμενη. Αυτό που ξεχώρισα είναι η δουλειά που έχει γίνει στις στημένες φάσεις: είτε από πλάγιο, κόρνερ ή φάουλ. Είναι πλέον δουλεμένες οι φάσεις και συντονισμένες.

Είναι πολύ δύσκολο να μπει γκολ, όταν υπάρχουν δύο ισοδύναμες φάσεις. Για αυτό ξεχώρισα τις στημένες φάσεις», είπε ο Στέφανος Σοϊλεμές στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε γενικότερα στο ποδόσφαιρο σάλας: «Στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες ξεχωρίζει και το Σάλας. Οι Βραζιλιάνοι και οι Ισπανοί που είναι καλύτεροι στον κόσμο, είναι πολύ δυνατοί και στο Σάλας. Αυτοί οι δύο ξεχωρίζουν από μικρές ηλικίες και βγάζουν μεγάλους ποδοσφαιριστές στον χώρο του ποδόσφαιρου».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί η Εθνική να φτάσει στα τελικά μιας διοργάνωσης: «Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά, όμως για να φτάσεις σε αυτή τη διοργάνωση πρέπει να είσαι επαγγελματίας. Όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο αγωνίζονται επαγγελματικά, ενώ εμείς είμαστε ερασιτέχνες».

Τέλος, για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, είπε: «Τον άλλο μήνα έχουμε φιλικά στη Ρουμανία, κόντρα στην εθνική Ρουμανίας και θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα