Σε δημοπρασία το κύπελλο του Σπύρου Λούη

20:49 8/3/2012 - Πηγή: OnSports

Το κύπελλο το οποίο είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη για τη νίκη του στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 1896, θα πουληθεί από εγγονό του σε δημοπρασία, που θα γίνει στις 18 Απριλίου, τρεις μήνες δηλαδή πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Όπως

ανακοίνωσε ο οίκος Κρίστι το κύπελλο έχει διαφυλαχτεί από τα μέλη της οικογένεια για 116 χρόνια και είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου το είχαν κρύψει σε... ντοματιές για το φόβο της λεηλασίας.

Η αξία του κυπέλλου εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 160.000 λιρών κι όπως δήλωσε μια ειδικευμένη εκτιμήτρια του οίκου Κρίστι «αυτό είναι πιθανώς ένα από τα πιο συναρπαστικά αναμνηστικά κομμάτια των ΟΛυμπιακών Αγώνων που έχουμε δει ποτέ».

Ο οίκος Κρίστι πάντως αρνήθηκε ότι η πώληση του Κυπέλλου έχει σχέση με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι του οίκου έδωσαν στη δημοσιότητα τους λόγους που προέβη σε αυτή την ενέργεια ο εγγονός του Σπύρου Λούη, που ονομάζεται κι αυτός Σπύρος.

«Είναι αδύνατο να τεμαχιστεί ένα κύπελλο κι έτσι αποφασίσαμε να το δώσουμε σε δημοπρασία και τα έσοδα που θα προκύψουν να διατεθούν για να εξασφαλιστεί το μέλλον της οικογένειάς μου» εξήγησε ο Σπύρος Λούης, εγγονός του μεγάλου Μαραθωνοδρόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα