Σάντος: «Ακόμα δεν έχω αποφασίσει»

Όταν επιστρέψει από την Πορτογαλία και συναντηθεί με τον Σοφοκλή Πιλάβιο θα ξεκαθαρίσει το αν ο Φερνάντο Σάντος θα παραμείνει στην Εθνική ομάδα και μετά το Euro 2012.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport 103 και ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν έχει πάρει την απόφασή του σχετικά με το μέλλον. Παράλληλα, βέβαια, αναφέρθηκε στους στόχους της Εθνικής ομάδας στο Euro, αλλά και στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά

οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

Για τις επόμενες σκέψεις με την Εθνική, μετά την πρόκριση στο EURO:
«Από τη στιγμή που πετύχαμε το στόχο μας να πάρουμε το εισιτήριο για το EURO θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατότερο σύνολο. Θα δώσουμε φιλικά και θα δέσουμε την ομάδα. Δεν θα έχουμε πολύ χρόνο μιας και θα είμαστε λίγες μέρες μαζί».

Για το αν είναι δύσκολο να μην έχει καθημερινή επαφή με τους ποδοσφαιριστές του:
«Ήταν η πρώτη και η μεγαλύτερη δυσκολία. Δυστυχώς έχω τους παίκτες μαζί μου για λίγες μέρες ανά διαστήματα. Το κακό είναι ότι μπορεί να έρχονται από δύσκολα παιχνίδια και δεν μπορούμε από την πρώτη στιγμή να τους πιέσουμε. Ελπίζω χρόνο με το χρόνο να μπορέσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να δέσουμε την ομάδα. Να βρούμε τα κοινά σημεία των ποδοσφαιριστών«.

Για το ποιος είναι ο στόχος στο EURO 2012:
«Δε θα ήθελα να μιλήσω για στόχους. Αυτό που θα ήθελα να δω εγώ, είναι να δείξει η ομάδα στο Ευρωπαϊκό ότι άξιζε να βρίσκεται εκεί. Η πρόκριση είναι πολύ σημαντική και αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι η δική μας ταυτότητα, το δικό μας ποδόσφαιρο και ότι σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη. Θεωρώ ότι μπορούμε με αυτό τον τρόπο να περάσουμε την πρώτη φάση».

Για το αν πέρασε από το μυαλό του ότι μπορεί να αποκλειστεί η Ελλάδα, όταν το σκορ στη Γεωργία ήταν 1-0:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου. Από τη στιγμή που παίζαμε εμείς, είχα εκεί το μυαλό μου και δε σκεφτόμουν αρνητικά. Ήμασταν ξεκάθαρα οι κυρίαρχοι σε όλον τον αγώνα, πετύχανε ένα τυχερό γκολ και πίστευα στο ότι οι ποδοσφαιριστές μου μπορούν να ανατρέψουν το σκορ. Έχουμε έμπειρους παίκτες, παίξανε με μυαλό και πετύχαμε τα γκολ της πρόκρισης».

Για το θέμα της ελληνοποίησης του Βιεϊρίνια:
«Με τον Βιεϊρίνια δεν έχω μιλήσει. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το ότι ένας άνθρωπος που π.χ δουλεύει στην Ελλάδα, δε νομίζω ότι πρέπει να έχει το δικαίωμα να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Αν τυχαίνει να έχει ρίζες ελληνικές τότε το δέχομαι. Από την άλλη ισχύει ότι αν αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς, όπως αν κάνει οικογένεια είναι πολύ λογικό να κληθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ελλάδα, όπως να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδα, αν αναφερθούμε στον Βιεϊρίνια. Αυτή τι στιγμή δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Αν γίνει αυτό τότε μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική».

Για το αν είχε ενδοιασμούς να βάλει κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ, μήπως τον κατηγορήσουν επειδή ήταν πρώην προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά»:
«Όχι, σε καμία περίπτωση δε γίνεται κά

Keywords
Τυχαία Θέματα