Προβάδισμα για Σιένα στο Κύπελλο

Η Σιένα επικράτησε της Νάπολι με 2-1 στο πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ιταλίας και «μύρισε» ασπρόμαυρος τελικός.

Η ομάδα που εδρεύει στο «Artemio Franchi» δεν έχει αγωνιστεί ποτέ της σε τελικό Coppa Italia. Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της μετέχει στα ημιτελικά, αλλά στον αποψινό (09/02) αγώνα της δεν έδειξε στοιχεία... πρωτάρας.

Άλλωστε, οι «παρτενοπέι» δεν ξεκίνησαν με το καλύτερο τρόπο τον αγώνα, ενώ το πάθος των ποδοσφαιριστών της Σιένα ξεχείλιζε από

το πρώτο λεπτό. Στο 42ο λεπτό δικαιώθηκε η υπεροχή των γηπεδούχων, όταν ο Ρετζινάλντο Φερέιρα ντα Σίλβα δέχθηκε μία πολύ ωραία πάσα από τον Ντανιέλε Μανίνι και άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάπολι απώλεσε μία σειρά από ευκαιρίες, αλλά δεν ισοφάρισε. Μοιραία, για τους φιλοξενούμενους, στο 66ο λεπτό ο Γκαετάνο Ντ' Αγκοστίνο διαμόρφωσε το 2-0 και πρόσφερε σκορ-πρόκρισης στην Σιένα ολοκληρώνοντας τέλεια μία αντεπίθεση.

Ότι δεν κατάφερε το θεωρητικό φαβορί της αναμέτρησης, το πέτυχε ο Εμναουέλε Πεσόλι, καθώς έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 86ο λεπτό. Έτσι η Νάπολι θα παραταχθεί στον επαναληπτικό της 20ής Μαρτίου με σκορ 2-1 εναντίον της, αλλά με το πλεονέκτημα του «San Paolo».

Σιένα: Φαρέλι, Κοντίνι, Ρόσι, Πεσόλι, Μπελμόντε, Ντ' Αγκοστίνο, Γκάτσι, Μανίνι (62' Μπριέντσα), Ντε Αλμέιδα, Μπογκντάνι (51' Λαρόντο), Ρετζινάλντο (70' Τζιόρτζι).
Νάπολι: Ντε Σάνκτις, Καναβάρο, Καμπανιάρο, Αρόνικα (57' Λαβέτσι), Ζουνίγκα, Μάτζιο, Ντζεμαλί (74' Ινλέρ), Γκαργκάνο, Χάμσικ, Πάντεφ (71' Βάργκας), Καβάνι.

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό, η Γιουβέντους επιβλήθηκε της Μίλαν με 2-1 εκτός έδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα