Πρώτοι στη Δύση οι Κανάκς

08:07 1/4/2012 - Πηγή: OnSports

Οι Βανκούβερ Κανάκς επικράτησαν των Κάλγκαρι Φλέιμς με 3-2 στην παράταση και «σκαρφάλωσαν» στην πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας του NHL.

Ο Andrew Ebbett πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 3:58 ου έξτρα πεντάλεπτου και έφερε τους Κανάκς στους 107 βαθμούς. Πλέον οι φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος έχουν έναν βαθμό παραπάνω από τους δεύτερους στη Δύση, Σέιντ Λούις Μπλους, ενώ αμφότερες οι ομάδες έχουν ακόμα τρία παιχνίδια στην regular

season. Την ίδια ώρα ισοβαθμούν με τους Νιου Γιορκ Ρέιντζερς στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης της λίγκας, αλλά οι Νεοϋρκέζοι έχουν τέσσερα ακόμα ματς στο δικό τους πρόγραμμα.

Η έκτη διαδοχική νίκη των Κανάκς καθορίστηκε μεν από τον Ebbett, αλλά ο Maxim Lapierre και o Marc-Andre Gragnani πέτυχαν γκολ σε βάρος του Henrik Karlsson των 31 αποκρούσεων στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Από την άλλη, οι Olli Jokinen και Michael Cammalleri «κέρδισαν» τον Roberto Luongo που είχε επίσης 31 αποκρούσεις, αλλά πήρε τη νίκη.

Πλέον οι Φλέιμς έχουν 86 βαθμούς και απέχουν τρεις από την προνομιούχα οκτάδα της Δύσης. Ουσιαστικά αποκλείστηκαν από τα play off με την ήττα τους στο Βανκούβερ, αλλά διατηρούν κάποιες μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην post-season.

Keywords
Αναζητήσεις
oikanaks
Τυχαία Θέματα