Προσβολή του Λονδίνου 2012 στο HMS Belfast

Παραμονές της ημέρας μνήμης πεσόντων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου το πολεμικό πλοίο HMS Belfast είχε μετάσχει, οι διαφημιστές που επιμελήθηκαν αφίσας προώθησης του πολιτιστικού Φεστιβάλ στην διάρκεια των Ολυμπιακών «έσβησαν» από την αεροφωτογραφία του Τάμεση το πλοίο.

Ο λόγος δεν ήταν καν πολιτικός, δηλαδή δεν το έβγαλαν για να μην υπάρχει πολεμικό μήνυμα στην αφίσα. Αλλά ήταν θέμα χώρου! Δεν έβγαιναν τα γράμματα σωστά πάνω στην αφίσα.

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης η απάντηση ήταν σε έντονο ύφος: «Είναι τουλάχιστον αναισθησία Αν αλλάζεις την ακτογραμμή του

Λονδίνου δεν βγάζεις το μόνο πράγμα που έχει στρατιωτικό μήνυμα. Είναι ανοησία. Το HMS Belfast είναι μόνιμη φιγούρα στον Τάμεση και και κληρονομιά του στρατού μας . Είναι προσβολή σε όσους έχουν υπηρετήσει την χώρα».

Από το Μουσείο Ιστορικών Πλοίων η δήλωση ήταν : «Αντιστοιχεί με το να σβήσουν το Κοινοβούλιο».

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα οι διοργανωτές των Αγώνων του 2012, απάντησαν: «Το HMS Belfast δυστυχώς διαγράφηκε από μια από τις επτά αφίσες μας για το 2012 Festival . Λυπούμαστε πολύ –ήταν απλά ένα λάθος στην διαδικασία παραγωγής και ζητάμε συγνώμη αν προσέβαλε κάποιους. Το λάθος διορθώθηκε και ήδη έχουν αποσυρθεί οι αφίσες»

Keywords
Τυχαία Θέματα