Προσπέρασμα τίτλου με Κουίνσι ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Κουίνσι στο 72’ προσπερνώντας τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Στο +2 οι «πράσινοι» με ένα παιχνίδι λιγότερο από τον «αιώνιο» αντίπαλο και καλύτερο momentum

για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε το δώρο της ήττας του Ολυμπιακού στην Ξάνθη οι «πράσινοι» καθώς, παρά τη μέτρια απόδοση που είχαν για ένα ακόμα παιχνίδι, νίκησαν τον Ατρόμητο και είναι μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία με 42 βαθμούς έναντι 40 των Πειραιωτών, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

Τέταρτο συνεχόμενο 1-0 για τον Παναθηναϊκό που αν και κινδύνεψε σε κάποιες περιπτώσεις από τον Ατρόμητο κατάφερε να πάρει τελικά τους τρεις βαθμούς και να προσπεράσει τους «ερυθρόλευκους» πριν καν ακόμα… ξεχρεώσει τα εξ αναβολής παιχνίδια του, δείχνοντας πως βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Χωρίς εκπλήξεις Φερέιρα και Δώνης

Αναμενόμενα ήταν τα σχήματα που παρέταξαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ οι δυο προπονητές. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε τη «δοκιμασμένη» συνταγή με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις Σιμάο και Κατσουράνης ενώ ο Κουίνσι κινήθηκε στο αριστερό άκρο και ο Ζέκα στο δεξί με τους Κλέιτον και Λέτο να συνεργάζονται στην επίθεση.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τη διάταξη που του είχε αποφέρει μια καλή εμφάνιση και απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ιτάνζ με τους Γιαννούλη, Τόμας, Φυτανίδη και Σκόνδρα από αριστερά προς τα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Σφακιανάκης, Δημούτσος και Τάτος με τον Επστάιν από αριστερά και τον Καραγκούνη από αριστερά να είναι τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Μήτρογλου.

«Χλωμή» αρχή, έντονο το φινάλε

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις καθώς ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε νωθρός και χωρίς ιδιαίτερη φρεσκάδα στο παιχνίδι του. Στον αντίποδα ο Ατρόμητος κατάφερε με τη γνωστή καλή κυκλοφορία μπάλας που διαθέτει να μην απειλείται και να δυσκολεύει παράλληλα τους «πράσινους» στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν φάσεις. Η καλύτερη, μάλιστα, στιγμή στο ματς ήρθε από τους φιλοξενούμενους όταν στο 15’ ο Γιαννούλης έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Μήτρογλου στην καρδιά της περιοχής έκανε γυριστό με το αριστερό για να αναγκάσει τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Τα πράγματα για το «τριφύλλι» φάνηκαν να γίνονται πιο δύσκολα όταν ο Φερέιρα «έχασε» με πρόβλημα τραυματισμού τον Κατσουράνη στο 29’ ωστόσο μετά από αυτό το σημείο οι παίκτες του Παναθηναϊκού φάνηκαν να αφυπνίζονται. Ο ορεξάτος Βιτόλο και η άνοδος στην απόδοση του Κουίνσι έφεραν έναν εξαιρετικό συνδυασμό του Γκανέζου με τον Λέτο στο 35’ με το σουτ του Αφρικανού να περνάει ελάχιστα άουτ, αλλά και περισσότερες επισκέψεις στα καρέ του Ιτάνζ από τους γηπεδούχους.

Το φινάλε του πρώτου μέρους πάντως ήταν αρκετά ηλεκτρισμένο, καθώς ο Παναθηναϊκό

Keywords
Τυχαία Θέματα