Πρέπει να μάθουν πως …σκοτώνουν

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει εύκολα τον Ολυμπιακό, με το τελικό 74-70 να μην αποτυπώνει σε καμία των περιπτώσεων την εικόνα του αγώνα.

Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη, αλλά μόνοι τους άφησαν περιθώριο ελπίδας στους «ερυθρόλευκους» αναφορικά με την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Η εικόνα του αγώνα «μύριζε» τουλάχιστον 20αρα, ωστόσο οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβαζαν τα χέρια τους και έβγαζαν τα

ματάκια τους σε κάθε ευκαιρία!

Τα 22 λάθη μιλούν από μόνα τους ενώ παίκτες – κλειδιά ψάχνουν ακόμη να βρουν τα πατήματα τους, με τον Μάικ Μπατίστ να απέχει πολύ από τα δικά του. Υπήρξαν ουκ ολίγες φορές που το γήπεδο έγερνε, ο Ολυμπιακός και Ίβκοβιτς πετούσαν λευκή πετσέτα, αλλά ένα πέπλο έπεφτε στα πρόσωπα των Πρωταθλητών, φρενάροντας τον ρυθμό. Έτσι για παράδειγμα το 72-59, 3.30 πριν το φινάλε έγινε 74-70, ενώ τα τελευταία 45 δεύτερα θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης για τον Ζοτς, που είδε τους παίκτες να μην εκδηλώνουν καν επίθεση και τους Πειραιώτες να ανανεώνουν τις δικές τους μετά τις βολές του Λάζου.

Η διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε και από τις κινήσεις του Ολυμπιακού, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να σταματήσει τον χρόνο και να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες του, αλλά επιχείρησε να τελειώσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την παρτίδα και εν τέλει τα κατάφερε. Αυτό που αποτυπώθηκε λοιπόν είναι πως οι νέοι παίκτες που έχουν έρθει στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να μάθουν να …σκοτώνουν τον αντίπαλο. Οι παλιοί θα πρέπει να βρουν τον εαυτό τους και κάπως έτσι να δημιουργηθεί το γνωστό κράμα του Ζοτς. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί το πόσο κοστίζουν οι απουσίες των Τσαρτσαρή και Περπέρογλου, που αναμένεται να κάνουν Χριστούγεννα με τους συμπαίκτες τους, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Για τον κόσμο τι να πεις κανείς; Τα είπαν όλα Ίβκοβιτς και Πρίντεζης. Μοναδική ατμόσφαιρα από 18.000 λαού που έδειξαν πως πρέπει να είναι τα γήπεδα και τα ντέρμπι. Για τη διαιτησία δε χρειάζονται πολλά λόγια, έδωσαν τα …κουκιά στον Ολυμπιακό, για προφανείς λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα