«Που είναι τώρα ο Κώστας Κεντέρης;»

Ο διεθνής Τύπος φέρνει στο «φως» και πάλι την υπόθεση Κεντέρη – Θάνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το μυστήριο παραμένει, ακόμα και αν η ιστορία, θεωρητικά έχει κλείσει.

Λίγους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, τα ξένα μέσα αναζητούν τον Κώστα Κεντέρη. Εκτενής είναι η αναφορά του Eurosport, που

κάνει αναδρομή στο παρελθόν, από τα πρώτα βήματα του Έλληνα αθλητή μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ η… μπάλα παίρνει και την Κατερίνα Θάνου.

Στο άρθρο, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Όταν άκουσα όλους αυτούς τους ανθρώπους – χιλιάδες ανθρώπους- να φωνάζουν το όνομά μου, ήταν το πιο όμορφο πράγμα που είχα ακούσει τα τελευταία χρόνια».

Όταν διαβάζεις αυτή τη δήλωση του Κώστα Κεντέρη, περιμένεις ότι είναι από το 2000 στο Σίδνεϊ, όταν άφησε έκπληκτο τον αθλητικό κόσμο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κι όμως, το σχόλιο έγινε τέσσερα χρόνια μετά, σε έναν αγώνα που δεν πήρε ποτέ μέρος.

Ήταν και πάλι στον τελικό των 200 μ. των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή την φορά στο «σπίτι» του, στην Ελλάδα -η «Μέκκα των Αγώνων»- αλλά ο Κεντέρης δεν ήταν εκεί για να υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό του τίτλο, μπροστά στο κοινό που τον λατρεύει.
Λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών του 2004, ο Κεντέρης αποκλείστηκε από τους Αγώνες, αφού είχε χάσει τον έλεγχο ντόπινγκ.

Είχε διαφημιστεί ως το πρόσωπο των Αγώνων, με τις φήμες να «οργιάζουν» πως θα κληθεί να ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα αλλά στην πορεία για το στάδιο, είχε τροχαίο ατύχημα και βρέθηκε στο νοσοκομείο, στη διαδρομή για να προχωρήσει σε έλεγχο ντόπινγκ.

Έγινε έτσι ή όχι η ιστορία…

Μαζί με τον Κεντέρη στο μηχανάκι βρισκόταν και η Κατερίνα Θάνου, η Ελληνίδα σπρίντερ στα 100 μ., η οποία επίσης έχασε τον έλεγχο. Πάλι, η Θάνου είχε διαφημιστεί ως ένα από τα «αγαπημένα πρόσωπα» των Αγώνων αλλά όπως ο Κεντέρης, έτσι και αυτή, αποσύρθηκε: «Για το συμφέρον της χώρας».

Ο Κεντέρης γεννήθηκε στη Λέσβο το 1973 αλλά από τα πρώτα βήματα της καριέρας του, όλα έδειχναν πως θα γινόταν ένας μεγάλος αθλητής. Το 1993, τερμάτισε στην 6η θέση στα 200 μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων και κέρδισε το χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες την ίδια χρονιά, και πήγαινε εξίσου καλά μέχρι το 1999 όταν αποφάσισε να αλλάξει προπονητή. Καινούριος του «μέντορας» ο Χρήστος Τζέκος.

Γρήγορα ακολούθησαν ενθαρρυντικά βήματα προόδου. Στο ευρωπαϊκό κλειστού το 2000, τερμάτισε 5ος, η καλύτερη του επίδοση διεθνώς, αλλά ακόμα τίποτα δεν έδειχνε ότι θα εξελισσόταν στον μεγάλο αθλητή που είδαμε λίγους μήνες μετά.
Λίγο πριν ξεκινήσουν τα 200 μ. στο Σίδνεϊ, ήταν αουτσάιντερ ακόμα και να φτάσει στην τελική φάση, αλλά το εθνικό ρεκόρ με 20.14 στον δεύτερο γύρο, εξέπληξε κάποιους.

Προκρίθηκε στον τελικό με τον τρίτο καλύτερο χρόνο αλλά ήταν τεράστιο επίτευγμα, όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 20.09 μπροστά από τον Βρετανό Ντάρεν Κάμπελ και τον αθλητή από το Τρίνινταντ, Άτο Μπόλτον.

Έτσι, ένας Έλληνας Σούπερ Σταρ γεννήθηκε αλλά όχι σ

Keywords
Τυχαία Θέματα