Ποιός ευθύνεται γι' αυτόν τον Ολυμπιακό;

Έφτασε, λοιπόν, τους δέκα «πεταμένους» βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός… Δέκα βαθμοί στα «σκουπίδια» σε μόλις δεκαοκτώ αγωνιστικές…

Όταν ξεκίνησε η σεζόν άπαντες θεωρούσαν τους «ερυθρόλευκους» αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Ανάμεσα σ’ αυτούς κι εγώ… Υπολογίζοντας, βέβαια, ότι στο πρωτάθλημα θα κατέβει ο Ολυμπιακός και όχι μία ομάδα, η οποία θα φοράει ριγέ ερυθρόλευκη φανέλα και απλώς θα… θυμίζει Ολυμπιακό!

Μετά την ήττα στην Ξάνθη

διαπίστωσα ότι υπάρχουν δύο τάσεις. Η μια αφορά τον «πόλεμο», τον οποίο δέχεται ο Ολυμπιακός από την διαιτησία και η άλλη αφορά την –σκληρή για πρώτη φορά – κριτική στο πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε από μερίδα του Τύπου.

Θεωρώ ότι «μικραίνει» πολύ ο Ολυμπιακός – κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο – όταν από την Πλατεία Αλεξάνδρας προσπαθούν να περάσουν γραμμή πως για την φετινή «εικόνα» της ομάδας ευθύνεται κυρίως η διαιτησία…

Καλώς ή κακώς η φετινή χρονιά για την ομάδα του Πειραιά είχε τον χαρακτήρα της «εκτόξευσης». Αυτό περίμεναν όλοι, φίλοι κι «εχθροί»!

Έχοντας κατακτήσει πέρσι τον τίτλο από τον Απρίλιο, συμμετέχοντας φέτος σ’ ένα πρωτάθλημα, στο οποίο οι μεγάλοι του αντίπαλοι είναι ουσιαστικά διαλυμένοι κι όντας η μοναδική ομάδα – απ’ αυτές που διεκδικούν τον τίτλο – που έχει λυμένα τα… βιοποριστικά της προβλήματα, ο πραγματικός στόχος του Ολυμπιακού για την σεζόν 2011-12 ήταν να ανοίξει την ψαλίδα από τους ανταγωνιστές του, να βρεθεί σε άλλο επίπεδο. Όταν έχεις εξασφαλισμένο το «ζειν», αρχίζεις να σκέφτεσαι το «ευ ζειν»…

Είναι, λοιπόν, τραγικό όταν οι «απέναντι» ταλανίζονται από την αμφιβολία για το ζειν κι εσύ τα ‘χεις όλα, να γκρινιάζεις γιατί η… πισίνα σου γεμίζει το φθινόπωρο με ξερά φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα του κήπου σου!

Πρόσφατα, μόλις πριν δύο μήνες, από αυτό εδώ το βήμα στο Onsports, είχα καταθέσει την άποψη ότι αυτός ο Ολυμπιακός που βλέπουμε φέτος δεν είναι Ολυμπιακός… Ανέφερα χαρακτηριστικά ότι ίσως είναι Olympiacos, ίσως είναι Εσπανιόλ, αλλά Ολυμπιακός, με την έννοια που τον ξέρουν και τον αγαπούν γενιές και γενιές φιλάθλων, δεν είναι!...

Παρακάτω παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το blog μου στις 28 Νοεμβρίου 2011, μετά την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη:


«Για μένα, όμως, αυτή η ομάδα με τη ριγέ ερυθρόλευκη φανέλα, η οποία έχει κάνει 4 γκέλες σε 9 ματς πρωταθλήματος έχοντας «πετάξει», ήδη, το 1/3 των βαθμών που διεκδίκησε, δεν είναι Ολυμπιακός!

Δεν είναι Ολυμπιακός αυτή η ομάδα, που δεν μπορεί να κερδίσει ντέρμπι, που δεν νικάει τον Παναθηναϊκό και δεν… τρέχει κάστανο, που χάνει με κάτω τα χέρια από τον Αστέρα Τρίπολης (μπροστά σε 4.000 οπαδούς του μάλιστα!), που έχει γεμίσει με αλλοδαπούς «μισθοφόρους» που κυκλοφορούν όλη την ώρα με… εντυπωσιακά ακουστικά στ’ αυτιά και οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα!

Με συγχωρείτε, αλλά αυτή η ομάδα, η οποία όντως έχει κάνει καλά παιχνίδια (όπως αυτό στο «Emirates» και το πρόσφατο στη Μασσαλία), δεν είναι Ολυμπιακός!

Ίσως να είναι… Olympiakos (ή μάλλον Olympiacos, όπ

Keywords
Τυχαία Θέματα