Πιο ομάδα από ποτέ!

Πριν το χθεσινό παιχνίδι στην Τούμπα, το ζητούμενο για τους φίλους του Παναθηναϊκού δεν ήταν απλώς η συνέχεια στο σερί των νικών, αλλά και να διαπιστώσουν την αντίδραση της ομάδας απέναντι σ' έναν δυνατό αντίπαλο και μια καυτή έδρα.

Μετά το ματς, και μ' αυτήν, την πιο πειστική του εμφάνιση εφέτος, το συμπέρασμα για μένα είναι ότι οι "πράσινοι" δεν έφυγαν απλά νικητές, αλλά και... διπλό, τριπλο-κερδισμένοι

απ' αυτό το 1-3 που ήρθε ακόμη πιο εύκολα απ' όσο υποδεικνύει το σκορ!
Διότι δεν συνέχισαν μόνο το σερί των νικών και έμειναν στην κορυφή, αλλά έδειξαν και ένα σωρό στοιχεία που επιτρέπουν στα ως τώρα χαμόγελα να συνεχιστούν και να πλατύνουν!

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ομάδα κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Και αδυναμίες έχει, ναι και εξίσου ποιοτικός σε όλες τις θέσεις δεν είναι.
Όμως στο γήπεδο βγάζει ένα πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας που του επιτρέπει να ξεπερνά τις αδυναμίες του και να κολακεύει, έτσι, τον εαυτό του και σαν ομάδα και σε ατομικό επίπεδο στις θέσεις που, αλλιώς, θα συγκέντρωναν τα "πυρά" της κριτικής.

Επιτέλους, ο Παναθηναϊκός έχει κίνηση χωρίς τη μπάλα και αλληλοκαλύψεις, ασκεί πίεση (έστω και όχι πάντοτε όσο αποτελεσματική όσο θα έπρεπε) σε όλο το γήπεδο, βγάζει στο χορτάρι τρόπους ανάπτυξης με τη μπάλα κάτω και από τον άξονα, βρίσκεται με πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, δείχνει πείσμα, υπομονή και ψυχραιμία, παίρνει γκολ από στατικές φάσεις και ευκαιρίες από ατομικές προσπάθειες.
Αυτά του τα στοιχεία είναι που μετέτρεψαν το χθεσινό ντέρμπι σε άνετη επικράτηση και του επιτρέπουν να αισιοδοξεί για τη συνέχεια... πατώντας στη γη και όχι περπατώντας στα σύννεφα.

Αυτά και ένα ακόμη -που, όπως και τα πιο πάνω, αυτονόητα πιστώνεται επίσης στον Φερέϊρα και το επιτελείο του: ο Παναθηναϊκός έχει εφέτος να επιδείξει τον πιο ομαδικό Λέτο που έχουμε δει, τον πιο φιλότιμο Κλέϊτον, τον πιο αποτελεσματικό Κατσουράνη, τον πιο σταθερό Σιμάο, τον πιο βελτιωμένο Μαρίνο, έναν Ζέκα κι έναν Κουίνσι που μοιάζουν να παίζουν χρόνια στην ομάδα και ένα σωρό ακόμη ποιοτικά στοιχεία ενδεικτικά σοβαρής και επαγγελματικής δουλειάς σε επίπεδο τεχνικό, αλλά και διαχείρισης χαρακτήρων.

Κι αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα απ' όλα...

Keywords
Τυχαία Θέματα