Πέρασαν με τους «στρατιώτες» οι Λέικερς

Ο Πάου Γκασόλ «ξύπνησε», ο Μέτα Ουόρλντ Πις επέστρεψε... ορεξάτος και οι Λος Άντζελες Λέικερς κέρδισαν με 96-87 τους Ντένβερ Νάγκετς, οπότε προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των playoffs.

O Κόμπι Μπράιαντ ήταν φανερά εξουθενωμένος από την ασθένεια και τα διαδοχικά ταξίδια των τελευταίων ημερών, αλλά αυτή τη φορά οι «ψηλοί» των Λέικερς, Μπάινουμ και Γκασόλ, τον κάλυψαν σε παραγωγικό επίπεδο. Τέσσερα τρίποντα πέτυχε και ο Μέτα Ουόρλντ Πις επανερχόμενος

από ποινή επτά αγωνιστικών, πέντε ο Στιβ Μπλέικ και κάμφθηκε η αντίσταση των μαχητικών Νάγκετς.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του Ντένβερ προηγήθηκαν με 31-30 και ξαναμπήκαν μπροστά στο σκορ με... 70-69. Στο μεταξύ οι Λέικερς κυριάρχησαν, παρά την αδυναμία του «μάμπα». Μάλιστα έφτασαν στο 64-49 με δίποντο του Ουόρλντ Πις, 6:20 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ακολούθησε επίθεση διαρκείας από τους φιλοξενούμενους με μπροστάρη τον Τάι Λόουσον. Ο 24χρονος Αμερικανός πλέι-μέικερ έφτασε στους 24 πόντους, πριν από το τέλος του τρίτου 12λεπτου. Στο τέταρτο ανέλαβε ο Αλ Χάρινγκτον, ο οποίος είχε βάλει πάγο στην... ταλαιπωρημένη μύτη του στο πρώτο ημίχρονο, και με οκτώ διαδοχικούς του πόντους έφερε το σκορ στο 73-69, μεγαλύτερη διαφορά των Νάγκετς, και στο 75-75. Επίσης ο Αντρέ Μίλερ διαμόρφωσε το 78-78, πριν από σερί 7-0 των «λιμνάνθρωπων», το οποίο αποδείχθηκε «θανατηφόρο».

Στα της frontline, o Γκασόλ είχε 23 πόντους, 17 ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ ο Μπάινουμ σταμάτησε στους 16 πόντους και στα 18 ριμπάουντ, πριν αποπειραθεί να... δολοφονήσει τον Τζαβέιλ Μακ Γκι στο τελευταίο λεπτό. Στους 19 πόντους έφτασε ο Μπλέικ με 5/6 τρίποντα και 2/5 δίποντα, στους 15 ο Ουόρλντ Πις με 5/15 σουτ, ενώ ο Κόμπι είχε 17 συν οκτώ ασίστ έχοντας 1/4 βολές και 7/16 σουτ.

Μόλις τέσσερις πόντους και είκοσι λεπτά στο παρκέ συμπλήρωσε ο Ραμόν Σέσιονς και ο Τζόρνταν Χιλ πέτυχε δύο πόντους με 1/4 σουτ. Χωρίς πόντο έμεινε ο Ματ Μπαρνς σε 5:43.

Από την άλλη, οι Λόουσον και Χάρινγκτον «έγραψαν» 24 πόντους. Στους 15 σταμάτησε ο Άαρον Αφλάλο, στους έξι οι Κένεθ Φαρίντ και Μακ Γκι, στους τέσσερις ο Κόρεϊ Μπρούερ και στους δύο ο Τιμοφέι Μοζγκόφ, ενώ ο Κώστας Κουφός δεν χρησιμοποιήθηκε. Εκτός κλίματος ήταν ο Ντανίλο Γκαλινάρι με 1/9 σουτ, τρεις πόντους και μία... ζαλάδα από τον Κόμπι, ενώ ο Μίλερ είχε 1/10 σουτ και τρεις πόντους, αλλά φρόντισε να μαζέψει 11 ριμπάουντ και να μοιράσει οκτώ ασίστ. Έτσι οι Νάγκετς αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs για όγδοη φορά τα εννέα τελευταία χρόνια, στα οποία εμφανίζονται συνεχώς στην postseason.

Πλέον οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στα ημιτελικά της Δύσης. Ενδιαφέρον θα προκαλέσει η... υποδοχή του Ουόρλντ Πις από τους οπαδούς των «βροντών» στο πρώτο παιχνίδι (ξημερώματα Τρίτης 15/05). Θυμίζουμε πως είχε χτυπήσει άσχημα τον Τζέιμς Χάρντεν στο τελευταίο ματς των δύο συλλόγων στην regular season. Με αφορμή τη συγκεκριμένη κίνηση, άλλωστε, τιμωρήθηκε με επτά αγωνιστικές.

Στο κλεισ

Keywords
Τυχαία Θέματα