Πεντάστερη Ντόρτμουντ, διέλυσε την Μπάγερν Μονάχου (photos+video)

Εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της έκανε η Ντόρτμουντ που στον τελικό του Κυπέλλου κατασπάραξε την Μπάγερν Μονάχου με 5-2.

Νταμπλούχος Γερμανίας η Ντόρτμουντ για πρώτη φορά στην ιστορία της! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι η καλύτερη ομάδα στη Γερμανία για φέτος. Καλύτερη απόδειξη από αυτή στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, δεν μπορούσε να έρθει με τους «κιτρινόμαυρους» να διαλύουν τους Βαυαρούς με το αστρονομικό 5-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου!

Η

καλή ημέρα από το… πρωί φαίνεται για τη Ντόρτμουντ και μόλις στο 3’ πήρε το προβάδισμα. Ο Λουίζ Γκουστάβο έκανε τραγικό λάθος με τον Μπλατζικόφσκι να δίνει έτοιμο γκολ στον Καγκάβα ο οποίος σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Η συνέχεια, δεν ήταν ανάλογη για τους τυπικά γηπεδούχους, καθώς οι Βαυαροί αντέδρασαν. Στο 25’ ο Γκόμεζ κέρδισε το πέναλτι από τον Βάιντερφελερ, με τον Ρόμπεν να εκτελεί και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Τα πανηγύρια για την ομάδα του Γιούπ Χάινκες δεν κράτησαν για πολύ όμως. Στο 41’ ο Μπλατζικόφσκι, κέρδισε το πέναλτι από τον Αλάμπα, με τον Χιούμελς να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στη Ντόρτμουντ. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους γηπεδούχους, ήρθε και τρίτο τέρμα.

Ο Καγκάβα έκανε την κάθετη στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος με ωραίο πλασέ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκανε το 3-1. Στην επανάληψη, οι φιναλίστ του Champions League δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και σε αντεπίθεση, ο Καγκάβα έκανε την κάθετη στον Λεβαντόφσκι ο οποίος με δυνατό σουτ, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του.

Οι Βαυαροί, προσπάθησαν να αντιδράσουν και ο Ριμπερί στο 75’ με εντυπωσιακό σουτ, έκανε το 4-2. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε στο 81’ από τον Λεβαντόφσκι. Ο Νόιερ έκανε τραγικό λάθος με τον Μπλατζικόφσκι να κάνει τη σέντρα και τον Πολωνό επιθετικό με κεφαλιά σε κενή εστία να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Το Onsports σας μετέφερε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης: Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα