Παράταση δώδεκα μηνών για κάμερα στα γκολ

Η FIFA ενέκρινε παράταση δώδεκα μηνών, η οποία απαιτήθηκε από ιδιωτική ερευνητική εταιρεία, για να τελειοποιηθεί η τεχνολογία αναφορικά με κάμερα στις ποδοσφαιρικές εστίες.

Άλλωστε, ο νέος τρόπος παρακολούθησης των έγκυρων ή άκυρων γκολ θα εφαρμοστεί στο Μουντιάλ του 2014, αφού αυτός είναι ο βασικός στόχος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ωστόσο, πριν από το παγκόσμιο κύπελλο,

μερικές χώρες, οι οποίες θα επιλεχθούν από την FIFA θα δοκιμάσουν πειραματικά την νέα τεχνολογία.

Για τη στιγμή, το σχέδιο παραμένει σε δοκιμαστικό επίπεδο, αφού η EMPA μελετά ακόμα τα σχετικά ενδεχόμενα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η FIFA έχει εγκρίνει τα παραπάνω από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, αν και ο Μισέλ Πλατινί έχει εκφράσει αρκετές φορές την αντίθεση του.

Ωστόσο, η FIFA θα προσφέρει, έπειτα από δώδεκα τουλάχιστον μήνες, επιπλέον ενημέρωση στους διαιτητές. Αυτοί θα μαθαίνουν άμεσα, αν η μπάλα έχει όντως περάσει την τελική ευθεία της εστίας. Μάλιστα, θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές καταγραφές της πορείας της μπάλας, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση κακής λήψης λόγω κάποιου ποδοσφαιριστή ή οποιουδήποτε άλλου εμποδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα