Παπασταθόπουλος: «Πηγή χαράς η Εθνική»

Ομάδα με προσωπικότητα χαρακτήρισε την Εθνική ομάδα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως στόχος στο παιχνίδι με τη Γεωργία είναι η νίκη.

Ο Ελληνας αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρθηκε στην βοήθεια που προσέφερε η παρουσία του κόσμου την Παρασκευή στο «Γ. Καραϊσκάκης», και στη χαρά που του ανταπέδωσε η Εθνική ομάδα: «Ο κόσμος χρειάζεται τέτοιες στιγμές. Εστω και αν είναι λίγες. Αποτελούν μια όαση στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η χώρα και ο κόσμος. Και χαίρομαι που εμείς, η Εθνική ομάδα, γίναμε πηγή χαράς. Του κάναμε ένα μικρό δώρο. Σε

κάθε παιχνίδι περιμένουμε και θέλουμε τον κόσμο και τη συμπαράστασή του».

Ποια στοιχεία έχουν κρατήσει ψηλά την Εθνική;

«Η καλή χημεία, το εξαιρετικό κλίμα και η σταθερότητα. Εκτός αγωνιστικού χώρου - συνεχίζει - αλλά και μέσα στο τερέν υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ των παικτών. Προπονητής και ποδοσφαιριστές έχουν εμπεδώσει ένα άριστο κλίμα, κάτι το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα και τη σταθερότητα που διακρίνει την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ομως αυτά τα στοιχεία δεν ήρθαν από μόνα τους. Κατακτήθηκαν μέσα από τη σκληρή δουλειά. Εξάλλου είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να διαπιστώσει ότι η Εθνική αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα αυτού που λέμε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Και μάλιστα ομάδα με προσωπικότητα».

Υπάρχει κάτι που κάνει τη σημερινή Εθνική να ξεχωρίζει από το συγκρότημα που γνωρίζαμε μέχρι και το 2004;

«Η πίστη στο αποτέλεσμα και τη νίκη. Αυτά βεβαίως δεν ήρθαν από μόνα τους. Κατακτήθηκαν μέσα από τη σκληρή δουλειά. Την καλή σχέση τόσο μεταξύ των παικτών όσο και ανάμεσα στους παίκτες και την εκάστοτε τεχνική ηγεσία. Η Εθνική ομάδα τού σήμερα θέλει και επιδιώκει να είναι νικήτρια σε κάθε παιχνίδι. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη προκριματική φάση του Euro δεν έχουμε χάσει. Και γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους. Είμαστε μια καλή ομάδα. Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σαν να είναι δίχως αύριο. Και παράλληλα έχουμε χτίσει επάνω στην καλή αμυντική λειτουργία. Η οποία προσπαθούμε να είναι καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, αφού γνωρίζουμε ότι έτσι η απόδοση όλης της ομάδας θα παρουσιάζεται βελτιωμένη».

Επόμενος σταθμός, πριν από τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, για την Εθνική, αύριο στην Τιφλίδα. Σε ένα παιχνίδι που της αρκεί και το Χ. Θα παίξει λοιπόν για την ισοπαλία;

«Δεν πάμε για την ισοπαλία. Μόνο η νίκη μάς ενδιαφέρει. Και αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες και την ποιότητά μας, θα τα καταφέρουμε. Αυτή η ομάδα το μόνο που σκέφτεται είναι η νίκη. Και αυτή τη νοοτροπία που διακρίνει την Εθνική θα πρέπει να την κρατήσουμε σε βάθος χρόνου».

Σκέφτεσαι τον εαυτό σου τον Ιούνιο στο Κίεβο με το τρόπαιο του Euro;

«Οχι. Το μόνο που σκέφτομαι αυτήν τη στιγμή είναι το αυριανό παιχνίδι με την Γεωργία, ώστε να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρόκρισή μας στην τελική φάση του Euro. Ολα τα άλλα έπονται».

Το ματς με τους Κροάτες ανήκει πλέον

Keywords
Τυχαία Θέματα