Παπανικολάου: «Κούπα στον Πειραιά»

10:52 2/1/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη σημασία που θα έχει η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Σε μια μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Goal», ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε για όλους και για όλα. Ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε στο μεγάλο του στόχο με τον Ολυμπιακό που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενώ δεν έλειψαν τα σχόλια για την προσωπική

του απόδοση και ζωή.

Ο Κώστας Παπανικολάου αρχικά είπε: «Το πρωτάθλημα είναι ένα όνειρό μου. Μετά από τόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα ποιος δεν θα ήθελε να είναι μέλος της ομάδας που θα έφερνε ξανά την κούπα στον Πειραιά. Το να φέρεις πρωτάθλημα στον Πειραιά σε βάζει στην ιστορία του Ολυμπιακού και θα βρεις μια θέση δίπλα στα λάβαρα με τα προηγούμενα πρωταθλήματα. Εύχομαι το επόμενο να είναι το 2012. Μακάρι να μπορέσουμε να φέρουμε ξανά την κούπα στον Πειραιά. Το πρωτάθλημα είναι η αρχή και το τέλος για μένα και νομίζω για κάθε Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να πω πως δεν με ενδιαφέρει το Κύπελλο και φυσικά η Ευρωλίγκα».

Ενώ σε όσους λένε πως ο Ολυμπιακός φέτος έχει ταβάνι, απάντησε: «Είμαστε εδώ για να το διαψεύσουμε. Αν πίστευε κανείς από εμάς ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά, τότε μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι εδώ. Θα έπρεπε να πάει σε άλλη ομάδα. Πιστεύουμε στην ομάδα. Υπάρχουν στην ομάδα πολλά νέα παιδιά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Η πρόκριση στο Top 16 ήταν επιτυχία για εμάς, αλλά ο Ολυμπιακός και η ιστορία του δεν σταματούν στο Top 16, θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και στο τέλος να δούμε εάν θα πετύχει το πείραμα με τα πολλά νέα παιδιά».

Για τη σύνθεση της φετινής ομάδας, σχολίασε: «Μεγάλο κομμάτι αποτελεί το θέμα της πείρας. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ και δεν έχουν παραστάσεις και παιδιά που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και δεν έχουν καθόλου παραστάσεις από ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σιγά-σιγά, όμως, αποκτούμε όλοι εμπειρίες και θα παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στην επόμενη φάση».

Για τις άσχημες στιγμές της φετινής σεζόν, ανέφερε: «Η ήττα από την Μπιλμπάο και οι χαμένοι αγώνες της πρώτης φάσης στην Ευρωλίγκα ήταν οι χειρότερες στιγμές. Παίξαμε άσχημα. Ήταν παιχνίδια που δεν ένιωθα καλά. Ένιωθα κουρασμένος από το καλοκαίρι και ενώ ήθελα να δώσω στην ομάδα και να προσφέρω, ένιωθα άσχημα που δεν τα κατάφερνα και τρελαινόμουν. Πήγαινα σπίτι μου και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Όλοι μου έλεγαν πως είσαι κουρασμένος από το καλοκαίρι και πρέπει να κάνεις υπομονή. Πλέον το καταλαβαίνω επειδή νιώθω πολύ καλύτερα».

Όσο για το τι τον ενοχλεί, δήλωσε: «Δεν μπορώ να σκεφτώ να χάνω. Δεν λέω ότι είμαστε πολύπειρη ομάδα και θα το πάρουμε εύκολα. Προσωπικά πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Στην αρχή της χρονιάς παίξαμε στο ΟΑΚΑ χωρίς να έχουμε δέσει ακόμα και χάσαμε τέσσερις πόντους. Αυτό κάτι σημαίνει».

Για το γεγονός ότι το ΣΕΦ συχνά είναι άδεια, σχολίασε: «Ο κόσμος έχει ξενερώσει για πολλούς λόγους. Δεν μπορώ να πείσω κάπο

Keywords
Τυχαία Θέματα