Παπαδάτος: «Αλλοίωση του πρωταθλήματος»

18:27 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Κανείς δεν περίμενε στην ΑΕΚ πως θα περιοριστούν στην 5η θέση του φετινού πρωταθλήματος της Α2, όπως ανέφερε ο Αλέξης Παπαδάτος.

Ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Παπαδόπουλου στον πάγκο της «Ένωσης», μιλώντας στην εφημερίδα «Ώρα των σπορ», έκανε λόγο για αλλοίωση πρωταθλήματος και πρότεινε τη διεξαγωγή πλέι οφ, για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον και την τόνωση του ανταγωνισμού στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το στόχο της 3ης θέσης, που δεν επιτεύχθηκε:

«Εμείς μπήκαμε σε μια δύσκολη κατάσταση, όπου η ΑΕΚ προερχόταν από ατυχή αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι άλλαξε η εικόνα της ομάδας. Μόνο μία ήττα κάναμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν δεν ήταν αδιάφορος ο Απόλλωνας στα τελευταία ματς θα είχαμε πάρει την 3η θέση. Δυστυχώς, όμως, ο Απόλλωνας έχασε ματς που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα έχανε. Κανείς μας δεν το πίστευε. Είχαμε κοιτάξει όλες τις ισοβαθμίες, αλλά δεν περιμέναμε μια τέτοια εξέλιξη».

Για το εάν υπάρχει ανάγκη πλέι οφ στην Α2: «Σίγουρα, δεν είναι πολύ ωραίο αυτό που έγινε. Αν υπήρχαν πλέι οφ σε αυτές τις κατηγορίες δεν θα υπήρχαν τέτοια φαινόμενα, γιατί ουσιαστικά μιλάμε για αλλοίωση του πρωταθλήματος. Σε όλες τις προηγμένες μπασκετικά χώρες υπάρχουν και ξένοι παίκτες, αλλά και πλέι οφ, που δίνουν άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα. Θα ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική η Α2 με πλέι οφ. Το κακό σε όλα αυτά είναι ότι μας έμεινε η πίκρα».

Για την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ, μη γελιόμαστε, είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Πάντα είναι μια ευκαιρία να είσαι σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της η ΑΕΚ, αλλιώς θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, σε όλα τα αθλήματα. Ελπίζω η προσπάθεια που έγινε πέρυσι, και η διοικητική και η παικτική, να μην πάει στράφι. Να υπάρχει και συνέχεια».

Για τα όσα ακούγονται περί συμμετοχής της ΑΕΚ στη Β’ Εθνική: «Η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει ανέβει στην Α1. Ωστόσο, μιλάμε για μια ομάδα που φτιάχτηκε μόλις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μια ομάδα με λίγους παίκτες, που ουσιαστικά ήταν της τελευταίας στιγμής, ανεξάρτητα αν πάντα έχει τον υψηλότερο στόχο. Υπήρχαν επίσης πολλές αλλαγές προπονητών και σκαμπανεβάσματα στη χρονιά. Πρέπει, πάντως, να υπάρξει συνέχεια. Η ΑΕΚ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Αν αρχίζουμε και παρατάμε αυτές τις ομάδες, στο τέλος δεν θα υπάρχει αθλητισμός. Όσο για τα σενάρια περί Β΄ Εθνικής, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι απλά σενάρια. Η ΑΕΚ ταλαιπωρείται αρκετά χρόνια και πρέπει σιγά σιγά να βρει το δρόμο της. Χωρίς φανφάρες και πολλά λόγια. Απλώς, να υπάρχει ένα πλάνο για να φτιαχτεί μια σοβαρή ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα