Ούτε τα παραμύθια της Χαλιμάς...

Κοίτα να δεις που αίφνης το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε πεδίο, όχι μάχης, αλλά χρυσής επένδυσης για κάποιους που «φυσάνε» τον παρά...

Αλήθεια τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, όπως τουλάχιστον το παρουσιάζουν αυτοί που καίγονται ή που λένε ότι καίγονται, πραγματικά δεν έχω ξανασυναντήσει πουθενά! Πολύ περισσότερο σε μία χώρα που οικονομικά είναι κατεστραμμένη και δεν φαίνεται φως στο τούνελ, ενώ στον χώρο του ποδοσφαίρου εκεί είναι για να είναι!

Και όμως, Άραβες, πρίγκιπες, Τούρκοι, Κύπριοι, Κινέζοι, fund

και γενικότερα οι «9 φυλές του Ισραήλ» θέλουν να επενδύσουν (άκου να επενδύσουν) στο ανύπαρκτο Ελληνικό πρωτάθλημα! Γελάει ο κόσμος με όλα αυτά που διαρρέονται καθημερινά πλέον στον τύπο, με τον Τσάκα πλέον δεν ασχολούμαι γιατί με αυτόν θα ασχοληθούν σε λίγο καιρό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που του ετοιμάζουν γιαουρτοπόλεμο και ξαφνικά ανακάλυψαν την «γη της επαγγελίας» σε ό,τι αφορά την άμεση εξοικονόμηση χρημάτων σε μία ενδεχόμενη επένδυση!

Ειλικρινά όλοι αυτοί που σκέφτονται και διαρρέουν όλα αυτά τα σενάρια κατά καιρούς από όλες τις ομάδες, που υποτίθεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον δεν μπορώ να καταλάβω πού αποσκοπούν! Ή μάλλον ξέρω πολύ καλά που αποσκοπούν, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σε μία τέτοια εποχή είναι ικανοί να «ψήσουν» την πλειοψηφία των οπαδών τους να τους δώσουν άφεση αμαρτιών ή πίστωση χρόνου έτσι ώστε να βγει η φετινή σεζόν!

Γιατί ποιος νοήμων επιχειρηματίας ή επενδυτής (άκου επενδυτής) ξένος μάλιστα θα βάλει σε τέτοιες εποχές και πολύ περισσότερο σε μία χώρα που αύριο δεν ξέρει αν θα είναι στο ευρώ ή στην δραχμή κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για να πληρώσει χρέη και να πάρει πάνω του ένα βαρέλι... χωρίς πάτο! Άλλωστε, κάτι πολύ πιο σημαντικό από την εμπειρία μου σε πολλά επίπεδα. Ποια συμφωνία για αγοραπωλησία ή συμμετοχή σε μία εταιρία ή έναν θεσμό έχει διαρρεύσει όταν οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα στα σπάργανα! Και αν έχει γίνει αυτό το deal δεν έχει ποτέ ολοκληρωθεί!

Πόσο κουτοπόνηρος μπορεί να είναι κάποιος που σε τακτά χρονικά διαστήματα ή γενικά ανακαλύπτει ή προσπαθεί να βρει επενδυτές για την ομάδα του, όταν ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό! Και πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι κάποιοι οπαδοί για να πιστεύουν ότι κάποιος Αμπράμοβιτς θα επενδύσει ξαφνικά στην αγαπημένη τους ομάδα και θα την κάνει Μπαρτσελόνα!

Επειδή όμως βρισκόμαστε στο 2011, στην δύση του...καλύτερα, τα «παραμύθια της Χαλιμάς» δεν είναι πλέον πιστευτά ούτε στα μικρά παιδιά, πολύ περισσότερο όταν αυτά δεν έχουν και δράκο...

Και θυμηθείτε αυτό το κείμενο στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν όταν όλες οι ομάδες που υποτίθεται ότι ενδιαφέρουν επενδυτές, θα έχουν ακριβώς την ίδια μετοχική σύνθεση, αλλά και τα ίδια προβλήματα που έχουν αυτή την στιγμή!

Η μυθοπλασία κάποιων παραγόντων, πολύ σύντομα θα λάβει τέλος...

Keywords
Τυχαία Θέματα