Όταν ο πλανήτης υποκλίθηκε στις Ελληνίδες! (photos+video)

Μία χώρα περιτριγυρισμένη από θάλασσα δεν θα μπορούσε να μην έχει γοργόνες. Έτσι, η Ελλάδα έχει 13 και μάλιστα χρυσές!

Η ωραία μέρα φαίνεται από το πρωί και για την Εθνική Ελλάδας στο πόλο γυναικών φάνηκε από το… ξημέρωμα! Ο Ιούλιος του 2011 έφτασε και τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση μετά από πολύμηνη προετοιμασία, «μπάρκαρε» στη Σαγκάη που άνοιγε τις πύλες της για να φιλοξενήσει το 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Ποιος θα περίμενε εκείνη τη

στιγμή, τι έμελλε να γίνει στη συνέχεια...

Ελλάδα – Ισπανία 10-9

Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής ήταν η Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας» βρέθηκαν στο… δρόμο των διεθνών μας, και τα βρήκαν… σκούρα. Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 10-9 και έκανε μόλις το πρώτο βήμα. Θυμηθείτε περισσότερα, πατώντας ΕΔΩ.

Ελλάδα – Βραζιλία 11-8

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση έδειχναν να «υποτιμούν» την αντίπαλο Βραζιλία, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Θυμηθείτε περισσότερα, πατώντας ΕΔΩ.

Ρωσία – Ελλάδα 5-6

Η υπέρβαση έγινε.. Ο «εφιάλτης» από το Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ, η Ρωσία μετατράπηκε σε… όνειρο. Η Ελλάδα επικράτησε της Ρωσίας στο τελευταίο παιχνίδι των Ομίλων και πέρασε… τρένο στην επόμενη φάση. Θυμηθείτε περισσότερα, πατώντας ΕΔΩ.

Ελλάδα – Ολλανδία 12-10

Μπορεί η παράδοση να μην ήταν με την Ελλάδα, όμως αυτή η Εθνική δεν «μάσαγε» σε παραδόσεις. «Μάδησε» τις τουλίπες και πήρε το εισιτήριο για τον Ημιτελικό. Θυμηθείτε περισσότερα, πατώντας ΕΔΩ.

Ελλάδα – Ιταλία 14-11

Με την περιφέρεια να… σφυροκοπεί (Ρουμπέση, Γερόλυμου και Αντωνάκου από τρία γκολ) και την άμυνα να μην αφήνει να περάσει τίποτα (δεν ήταν τυχαίο άλλωστε πως Ψούνη και Τσουκαλά αποβλήθηκαν με τρεις ποινές προτού ολοκληρωθεί το ματς), η Εθνική ομάδα συνέτριψε την Ιταλία και έφυγε για τελικό. Θυμηθείτε περισσότερα, πατώντας ΕΔΩ.

Magic Bus: Η απόλαυση της διαδρομής

Ήταν σίγουρες.. «Χρυσό, τι άλλο;» έλεγαν και ξανάλεγαν οι Ελληνίδες, γεμάτες αυτοπεποίθηση πως στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που περνά η χώρα, αυτές θα ανέβουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και θα κάνουν όλον τον κόσμο να τις θαυμάζει. Πιο πολύ από όλους όμως τις θαύμαζε ο πρωτεργάτης, ο δημιουργός αυτής της συνταγής, ο Γιώργος Μορφέσης. Θυμηθείτε περισσότερα, πατώντας ΕΔΩ.

Κίνα – Ελλάδα 9-8

29 Ιουλίου: Το φαγητό στη Σαγκάη δεν ήταν πολύ καλό αλλά ας είναι καλά οι προμήθειες που είχαν πάρει μαζί τους οι πολίστριες της Εθνικής Ελλάδας. Το άγχος μεγάλο αλλά η σιγουριά και τα όνειρα για το χρυσό έδιναν και έπαιρναν. Στην Ελλάδα ήταν σχεδόν μεσημέρι και οι τηλεοπτικοί δέκτες όλων βρίσκονταν στην κρατική τηλεόραση. Η Ελλάδα έπαιζε τελικό! Αντίπαλος η διοργανώτρια Κίνα και όσοι έλεγαν εκ των προτέρων, «Θα μας πάει χάλια η διαιτησία, θα στηρίξουν τους διοργανωτές», άλλαξαν άποψη στη συνέχεια... Οι Ελληνίδες τα έβαλαν και με τη διαιτησία! Αυτό το χρυσό δεν χανόταν! Ακόμα και όταν το σκορ πλησίασε 9-8, τα κορίτσια δεν πανικοβλήθηκαν. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ελληνική ομάδα να πανηγυρίζει έξαλλα και

Keywords
Τυχαία Θέματα