Ολοκληρώνεται το παζλ των «32» του Europa

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά δεκαεννιά ομάδες θα διεκδικήσουν εννέα εισιτήρια για τους «32» στην τελευταία αγωνιστική του Europa League, όπου βρίσκονται ήδη οι ομάδες από το Champions League, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός.

Οι δεκαπέντε ομάδες

που έχουν πάρει ήδη την πρόκριση είναι οι: Σταντάρ Λιέγης, Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ, Μπιλμπάο, Μέταλιστ, Σάλκε, Τβέντε, ΠΑΟΚ, Ανόβερο, Λέγκια Βαρσοβίας, Στόουκ, Μπράγκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άντερλεχτ, ενώ από το Champions League, στους «32» βρίσκονται οι: Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ολυμπιακός, Βαλένθια, Πόρτο, Άγιαξ, Τραμπζονσπόρ και Βικτόρια Πλζεν.

Αναλυτικά η κατάσταση στους ομίλους:

1ος όμιλος:

Εδώ ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πάρει την πρόκριση και το μόνο που θέλει είναι νίκη επί της Ρουμπίν στην Τούμπα για να πάρει και την πρωτιά στον όμιλο του, ενώ οι Ρώσοι με ισοπαλία είναι σίγουρα στην επόμενη φάση, και φυσικά με νίκη παίρνουν εκείνοι την πρωτιά.

Στο άλλο παιχνίδι, η Τότεναμ κινδυνεύει πλέον με αποκλεισμό, καθώς τα πράγματα δεν εξαρτώνται από αυτήν ακόμη και αν κερδίσει την Σάμροκ Ρόβερς…

2ος όμιλος:

Σε αυτό τον όμιλο δεν αλλάζει κάτι, καθώς η Σταντάρ Λιέγης είναι πρώτη και το Αννόβερο δεύτερο, ενώ οι Βέλγοι αντιμετωπίζουν την Κοπεγχάγη εκτός έδρας, και οι Γερμανοί την Βόρσκλα Πολτάβα εντός έδρας.

3ος όμιλος:

Κάτι παρόμοιο με τον δεύτερο όμιλο ισχύει και εδώ, καθώς Αϊντχόφεν και Λέγκια έχουν πάρει την πρόκριση, με τους Ολλανδούς να είναι στην κορυφή σίγουρα, ενώ οι Πολωνοί θα είναι στην δεύτερη θέση.

Την τελευταία αγωνιστική, η Αϊντχόφεν θα υποδεχθεί την Ραπίντ και η Λέγκια θα φιλοξενηθεί από την Χαποέλ.

4ος όμιλος

Η Λάτσιο του Τζιμπρίλ Σισέ κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό, καθώς ακόμη και αν νικήσει την αδιάφορη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία έχει προκριθεί ως πρώτη, δεν είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται στους «32».

Αν η Βασλούι καταφέρει να πάρει την νίκη στην έδρα της Ζυρίχης, τότε οι Ρουμάνοι θα είναι στους «32».

5ος όμιλος

Η Μπεσίκτας υποδέχεται την Στόουκ, και με νίκη οι «Αετοί» παίρνουν την πρώτη θέση, ενώ οι Άγγλοι και με ισοπαλία θα πάρουν την πρωτιά, ένα αποτέλεσμα που δεν «χαλάει» καμία από τις δυο ομάδες, καθώς αμφότερες προκρίνονται…

Στο άλλο παιχνίδι, η Ντιναμό Κιέβου θέλει μόνο νίκη και με πολλά γκολ μάλιστα, κόντρα στην ουραγό Μακάμπι, και παράλληλα να μην πάρει βαθμό η Μπεσίκτας.

6ος όμιλος:

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει πάρει την πρωτιά του ομίλου και θα ταξιδεύσει στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει την Παρί, η οποία όμως ακόμη και κερδίσει δεν προκρίνεται, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το αν η Σάλτσμπουργκ θα νικήσει στην έδρα της ουραγού, Σλόβαν.

7ος όμιλος:

Η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Μέταλιστ, έχει πάρει την πρώτη θέση, και απέναντι στην Αλκμάαρ θα κάνει… συντήρηση δυνάμεων, ωστόσο οι Ολλανδοί θέλουν μόνο νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Στο άλλο παιχνίδι, η Αούστρια Βιέννης, θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Μάλμε, και παράλληλα να μην νικήσει η Αλκμάαρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα