Οι «σκληροί» Έλληνες!

19:11 3/3/2012 - Πηγή: OnSports

Το είχα γράψει εδώ και καιρό ότι οι συγκυρίες ήταν τέτοιες ώστε οι ελληνικές ομάδες πιθανότατα θ' αποδεικνύονταν ιδιαίτερα «σκληρές» απέναντι στους διοργανωτές του φάιναλ φορ.

Το "πιθανότατα" έγινε και... μαθηματικά! Ο Παναθηναϊκός άφησε εκτός συνέχειας τη Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός έκανε το ίδιο με την Εφές και τη Γαλατασαράι! Οι Τούρκοι, που έχουν

επενδύσει πάρα πολλά, θα ασχοληθούν μόνο με τα οργανωτικά του φάιναλ φορ. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν θα έχουν τον παραμικρό λόγο!

Η παράδοση λοιπόν συνεχίστηκε και οι ελληνικές ομάδες φέρονται πολύ "σκληρά" στους διοργανωτές του φάιναλ φορ. Όπως- για να είμαστε ειλικρινείς- είχε κάνει το '93 η Λιμόζ στον Ολυμπιακό και κατά κάποιο τρόπο (στο ΣΕΦ ήταν το φάιναλ φορ και όχι στη Θεσσαλονίκη) η Μπένετον στον ημιτελικό της ίδιας χρονιάς με τον ΠΑΟΚ!

Το 2002, ο Παναθηναϊκός "πάγωσε" το "Παλαμαλάγκουτι" της Μπολόνια κατακτώντας το τρίτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο απέναντι στη διοργανώτρια και γηπεδούχο (στο "σπίτι" της είχε γίνει το φάιναλ φορ) Βίρτους Μπολόνια.

Το 2008 ο Ολυμπιακός είπε STOP στα όνειρα της Ρεάλ προκειμένου να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης, από τη φάση των "16" κιόλας. Τότε που τη νίκησε στο Φάληρο την τελευταία αγωνιστική και την άφησε εκτός συνέχειας.

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός όρθωσε νέο απαγορευτικό, στα πλέι οφ, στη Μπαρτσελόνα που ονειρευόταν back to back στο "Παλάου Σαν Ζόρντι". Αν και δεν είχαν πλεονέκτημα έδρας οι "πράσινοι" πήραν το δεύτερο ματς στη Βαρκελώνη, καθάρισαν τα δύο τελευταία στην Αθήνα και με 3-1 πέρασαν στο φάιναλ φορ όπου και κατέκτησαν τον 6ο τίτλο τους.

Φέτος ήταν οι τρεις Τούρκικες ομάδες (!) τα... θύματα και κατάλαβαν με τη σειρά τους πόσο ισχυρή είναι η παράδοση που θέλει τις ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια να φέρονται "σκληρά" στους διοργανωτές του φάιναλ φορ!

Keywords
Τυχαία Θέματα