Οι αντιθέσεις της ΕΠΟ στο νέο νομοσχέδιο

Έτοιμη να παρουσιάσει σοβαρές ενστάσεις σε βασικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου εμφανίζεται η ΕΠΟ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Πράσινη».

Όπως αποκαλύπτει η «ΠΡΑΣΙΝΗ» και ο Τάσος Αντωνίνης ο νέος αθλητικός νόμος, που οδεύει προς ψήφιση τον Ιανουάριο, αναμένεται να προκαλέσει αρκετές διαφωνίες ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και στην ΕΠΟ.

Τα πέντε σημεία που η ομοσπονδία είναι αντίθετη αναμένεται να τεθούν πάντως

προς συζήτηση στην συνάντηση που θα έχει η πολιτεία, εκπροσωπούμενη από τη ΓΓΑ, με τους φορείς του αθλητισμού όπως είναι η ΕΠΟ, η Super League, κ.ά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κύριες διαφωνίες έχουν να κάνουν με το αυτοδιοίκητο με τη σύγκρουση να είναι κατά πολλούς αναπόφευκτη. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι διαφωνίες έχουν να κάνουν και με την αλλαγή στη διάταξη για τους επενδυτές των ΠΑΕ που έχει ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο.

Οι πέντε περιπτώσεις που διαφωνεί η ΕΠΟ, όπως της απαριθμεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πράσινη»:

«1. Σε περίπτωση παραβίασης των υπουργικών αποφάσεων για την ημέρα και τον τόπο τέλεσης αγώνα αϊλλαά και την οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων, οι Λίγκες και οι ΑΑΕ αντιμετωπίζουν ποινή από 100.000 έως 1 εκατ. ευρώ.
- Η ΕΠΟ είναι αντίθετη στην αλλαγή τόπου τέλεσης αγώνων αφού θεωρεί ότι ο oρισμόs τόπου τέλεσης αποτελεί αποκλειστικά δική της αρμοδιότητα.

2. Διοικητικές κυρώσεις θα προβλέπονται στην περίπτωση που δεν γίνεται εφαρμογή της διάταξης περί ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
- Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι μια παλιά αμαρτία, αφού ήδη προβλέπεται και δεν εφαρμόζεται. Κάποιες ομάδες έχουν δικό τους σύστημα και δεν είναι σίγουρο κατά πόσο θα δεχθούν να μπουν σε ενιαίο, ενώ θέμα προς συζήτηση είναι η κάλυψη του κόστους τοποθέτησης και διαχείρισης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

3. Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την απαγόρευση μεταγραφών σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί αποφάσεις εναντίον συλλόγων από τις Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών για οφειλές προς ποδοσφαιριστές.
- Όμως και αυτή η απαγόρευση ανήκει, σύμφωνα με κάποιους, στην αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ.

4. Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η υποχρέωση των ομοσπονδιών και των συλλόγων να αποδέχονται τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
- Όμως σε λίγες μέρες θα αρχίσει διάλογος μεταξύ Πολιτείας και ΕΠΟ για τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ έπειτα από το έγγραφο της FIFA που κάνει λόγο για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

5. Τέλος, στ νέο νόμο προβλέπεται η μείωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ από 21 μέλη που έχει σήμερα σε 15.
- Και αυτό αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις δύσκολα θα γίνει αποδεκτό. Είναι πολλοί αυτοί που θα δώσουν μάχη για μια θέση στον «ήλιο»…»

Keywords
Τυχαία Θέματα