Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Άτυχος στάθηκε ο ΠΑΟΚ στη σημερινή (11/10) κλήρωση των ομίλων του Eurocup, καθώς έπεσε πάνω στην ισχυρή Χίμκι, τη φιλόδοξη Ρίγα και τη γαλλική Σολέ.

Το Onsports σας σκιαγραφεί τους αντιπάλους των Θεσσαλονικιών στο Β’ Όμιλο της διοργάνωσης. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάθε άλλο παρά εύκολο έργο θα έχει, ωστόσο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν τις πιθανότητες

διάκρισης που τους αναλογούν.

Χίμκι (Ρωσία)

Αν και ιδρύθηκε μόλις το 1997, ο Χίμκι θεωρείται από τους ισχυρούς ρωσικούς συλλόγους, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα, ενώ ήταν φιναλίστ στο Eurocup το 2009 και στο EuroChallenge τo 2006. Δεν έχει ανέβει ποτέ στην κορυφή του εγχώριου πρωταθλήματος, πανηγύρισε όμως το Κύπελλο Ρωσίας του 2008 και την περσινή VTB United League. Θα πρέπει να θεωρείται, δικαιωματικά, το φαβορί του ομίλου.

Προπονητής της είναι ο Λιθουανός Ρίμας Κουρτινάιτις, ενώ στις τάξεις της έχει το γνωστό μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Ματ Νίλσεν, αλλά και τον Τόμας Κελάτι. Ο Κροάτης Ζόραν Πλάνινιτς και οι Ρώσοι διεθνείς, Σεργκέι Μόνια και Βιτάλι Φριτζόν, προσθέτουν εμπειρία στο ρόστερ της, ενώ στον «άσο» ξεχωρίζει η παρουσία του Κρις Κουίν. Αστέρι της Χίμκι δεν είναι άλλος από τον Τιμοφέι Μοζγκόφ, ο οποίος θα αγωνιστεί με τη φανέλα της για όσο θα διαρκέσει το λοκ άουτ στο ΝΒΑ.

Κιθ Λάνγκφορντ

Γκαρντ

Βιτάλι Φριτζόν

Γκαρντ

Ιγκόρ Βιάλτσεφ

Γκαρντ

Κρέσιμιρ Λόντσαρ

Φόργουορντ

Κρις Κιν

Γκαρντ

Σεργκέι Μόνια

Φόργουορντ

Ντμίτρι Κβοστόφ

Γκαρντ

Αλεξέι Ζουκανένκο

Σέντερ

Τόμας Κελάτι

Γκαρντ

Τιμοφέι Μοζγκόφ

Σέντερ

Ζόραν Πλάνινιτς

Γκαρντ

Ματ Νίλσεν

Φόργουορντ

Ρίγα (Λετονία)

Με… φόρα από τις περσινές εμφανίσεις της, που την οδήγησαν στην κατάκτηση του λετονικού πρωταθλήματος, αλλά και τον τελικό της Βαλτικής Λίγκας, έρχεται στους ομίλους του Eurocup η Ρίγα. Η ανερχόμενη δύναμη του μπάσκετ της χώρας επανιδρύθηκε το 2007 (αρχικό έτος ίδρυσης 1929) και στόχος της δεν είναι άλλος από την καθιέρωσή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Προπονητής της είναι ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Λιθουανίας, Ραμούνας Μπουτάουτας, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα νεανικό -όσο και εξαιρετικά φιλόδοξο- σύνολο. Οι πιο έμπειροι παίκτες της είναι ο Μαρκί Πέρι, που έχει περάσει στο παρελθόν από το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό, και ο 30χρονος γκαρντ, Κέρτις Μίλατζ, ενώ στις τάξεις της διαθέτει και τον αρχισκόρερ Κόρτνεϊ Σιμς. Η φετινή είναι η τρίτη παρουσία της στο Eurocup.

Τάιλερ Κέιν

Φόργουορντ

Κρίσταπς Γιανιτσένοκς

Φόργουορντ

Γιάνις Καουφμάνις

Γκαρντ

Αντάνας Καβαλιάουσκας

Σέντερ

Κάσπαρς Μπέρζινς

Φόργουορντ

Ντάιρις Μπέρτανς

Γκαρντ

Γκάτις Γιάχοβιτς

Γκαρντ

Σάντις Βάλτερς

Γκαρντ

Κέρτις Μίλατζ

Γκαρ

Keywords
Τυχαία Θέματα