ΟΦΗ: Της Κρήτης το καμάρι ξανά στα «σαλόνια» (photos+videos)

Το 2011 ήταν η χρονιά που ο ΟΦΗ έκλεισε την κακή παρένθεση της Β’ Εθνικής και ευελπιστεί να είναι η απαρχή για μόνιμη παραμονή στη Super League.

Σαν ένα κακό όνειρο ζούσε η Κρήτη τον υποβιβασμό του ΟΦΗ το 2009 και όμως αυτό το κακό όνειρο κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Η ομάδα του Ηρακλείου ταλαιπωρήθηκε

αφάνταστα στα… αλώνια της Football League, προβληματίστηκε – και συνεχίζει να έχει θέματα – από την κακή οικονομική κατάσταση και τις «παλιές αμαρτίες» με αποτέλεσμα να χάσει δυο σεζόν και να χρειαστεί να έρθει το καλοκαίρι του 2011 για να ζήσει ξανά στιγμές του ένδοξου παρελθόντος.

Σημαντικότατο ρόλο στην επιστροφή του ΟΦΗ στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου έπαιξαν οι τιτάνιες προσπάθειες που έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Μαχλάς, έτσι ώστε να διατηρήσει μια ισορροπία και μία ενότητα στην ομάδα αλλά και η έλευση του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία που πέρασε στους ποδοσφαιριστές το πνεύμα του νικητή και κατέστησε σαφές πως δεν υπήρχε κανένας άλλος στόχος πέρα από την άνοδο.

Ο «μουστάκιας» βοήθησε τα μέγιστα στην «αναγέννηση» του ΟΦΗ και οι Κρητικοί, μετέτρεψαν και πάλι το Γεντί Κουλέ σε απόρθητο κάστρο. Ολοκλήρωσαν αήττητοι την κανονική σεζόν εντός έδρας (14-2-0), αλλά απώλεσαν ξανά την απευθείας άνοδο. Το θέμα όμως έγινε ακόμα πιο περίπλοκο με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αδιαφορία των ιθυνόντων για το πότε και αν θα γίνουν τα μπαράζ ανόδου.

Οι ποδοσφαιριστές έφυγαν για διακοπές, αναμένοντας τις εξελίξεις και μόλις ειδοποιήθηκαν ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Αθήνα, συμφώνησαν: «Βάλτε μας να παίξουμε όπου θέλετε. Την άνοδο εμείς θα την πανηγυρίσουμε». Και η κρητική ψυχή μίλησε… Ο ΟΦΗ πανηγύρισε την επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου αποδεικνύει στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν ότι ανήκει. Χρειάστηκε βέβαια να περιπλανηθεί σε δικαστικές αίθουσες, αθλητικών και πολιτικών δικαστηρίων, να γίνει τιτάνια προσπάθεια από τη διοίκηση του και τελικά να έρθει η δικαίωση και το ξέσπασμα χαράς στο Ηράκλειο, μετά το ξέσπασμα του κόσμου που είχε επιφέρει συλλαλητήρια, για την επιτυχία των «μελανόλευκων».

Το «Γεντί Κουλέ» ζει ξανά μέρες δόξας αφού ο κόσμος του ΟΦΗ είναι πάντα κοντά στην ομάδα ενώ «γονατίζουν» σε αυτό αντίπαλοι όπως η ΑΕΚ, ο Εργοτέλης και ο Αστέρας Τρίπολης ενώ οι Κρητικοί παρουσιάζονται σοβαροί και ανταγωνιστικοί και εκτός έδρας, στερώντας βαθμούς από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και νικώντας στη Νέα Σμύρνη. Ευχή όλων στην Κρήτη είναι το 2012 να φέρει ακόμα καλύτερες εξελίξεις στην ομάδα, κυρίως σε ό,τι αφορά το διοικητικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς και κατ’ επέκταση στα οικονομικά της ΠΑΕ που δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Η Κρητική λεβεντιά πάντως, το 2011 ήταν αρκετή για να επαναφέρει τον ΟΦΗ εκεί όπου ανήκει…

{youtube}ew9dG2jmnG0{/youtube}

{youtube}G_XAxayKsII{/youtube}

{youtube}Qi3K8enS97E{/youtube}

{youtube}ls4nl1eYL-E{/youtube}

{youtube}-ph057ZXkzA{/youtube}

{youtube}0OxVBqC6oJ8{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα