Ο τραγικός Παναθηναϊκός που... προκρίθηκε

Τα συμπτώματα άρχισαν να φαίνονται από τα πρώτα λεπτά: Ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις στην επίθεση, ήταν εγκλωβισμένος στο "σετ" παιχνίδι με τους Ιταλούς να έχουν "κόψει" το κέντρο της ρακέτας και το πικ εν ρολ και ο μόνος τρόπος που έβρισκε για να σκοράρει ήταν στο ανοιχτό γήπεδο.

"Κλείστηκε" στο αργό όσο κι έξυπνο παιχνίδι της Αρμάνι (οι Ιταλοί διαχειρίστηκαν σωστά το ρυθμό αλλά και τα φάουλ, είχε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και όταν σταμάτησε να βρίσκει λύσεις στο ανοιχτό γήπεδο,

τουλάχιστον βρήκε "σωσίβιο" στα επιθετικά ριμπάουντ.

Πως τα φέρνει όμως η ζωή... Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε ήδη την πρόκριση στα πλέι οφ και την ερχόμενη Τετάρτη στο Καζάν θα παίξει την πρωτιά! Στη χειρότερη περίπτωση (αν ηττηθεί δηλαδή από την Ούνικς) θα είναι δεύτερος και θα... ξαναπάει (όπως πέρυσι) στη Βαρκελώνη έχοντας μειονέκτημα έδρας. Αν νικήσει στο Καζάν θα είναι πρώτος και θα παίξει με τη Μακάμπι. Βεβαίως ο Παναθηναϊκός έχει να διεκδικήσει την πρωτιά απέναντι σε μιά ομάδα που θα παίζει... πρόκριση καθώς αν νικήσει την Ούνικς τότε οι Ρώσοι ίσως μείνουν εκτός αν η Φενέρμπαχτσε νικήσει στο Μιλάνο την (αδιάφορη βαθμολογικά) Αρμάνι...

Το ζητούμενο για τους "πράσινους" είναι να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο και να ζουν κάθε παιχνίδι λες και είναι τελικός. Αυτό είναι το θέμα απ' εδώ και στο εξής, ξέχωρα από το πλεονέκτημα και τα πλεονεκτήματα έδρας. Διότι αν επαναληφθεί το αγωνιστικό πρόσωπο που υπήρχε στο ματς με την Αρμάνι είναι άσκοπο να μιλάμε για αβαντάζ έδρας και τα συναφή... Ο Παναθηναϊκός που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ απέναντι στους Ιταλούς δεν... πάει πουθενά καθώς απέχει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από την ομάδα που όλοι γνωρίζουν.

Συνοπτικά πλέον: ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα και Μακάμπι βρίσκονται στα πλέι οφ. Η Σιένα... πατάει με ενάμιση πόδι κι απ'΄εκεί και πέρα έχουμε: Ολυμπιακός ή Γαλατασαράι, Μπιλμπάο ή Ρεάλ και Ούνικς ή Φενέρμπαχτσε προκειμένου να "κλείσει" η οχτάδα με τις ομάδες που θα την πλαισιώσουν να διεκδικούν τα 4 εισιτήρια για την Κωνσταντινούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα