Ο Σπανούλης και οι άλλοι

Ηγέτης για τον Ολυμπιακό, κόκκινο πανί για τον Παναθηναϊκό. Ο Βασίλης Σπανούλης διχάζει τους φιλάθλους σε κάθε συνάντηση «αιωνίων».

Ο αρχηγός των Πειραιωτών, όμως, δεν είναι ο μόνος εν ενεργεία αθλητής που αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο. Τόσο ο Λάζαρος Παπαδόπουλος όσο και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, συμπληρώνοντας το μακρύ κατάλογο των παικτών που

απέδειξαν πως στον επαγγελματισμό δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Πρώτος στο αντίπαλο στρατόπεδο πέρασε ο Χρήστος Ιορδανίδης, που τον απέκτησε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό εν έτει 1979, και ακολούθησαν οι Άριαν Κόμαζετς, Αλεξάντερ Βολκόφ, Ντίνο Ράτζα, Νίκος Μπουντούρης, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς και Νίκος Οικονόμου.

Τη φανέλα αμφότερων των «αιωνίων» έχει φορέσει και ο Ίαν Βουγιούκας, που θα παραταχθεί σήμερα (17/05, 22.00) στο ΣΕΦ ως αντίπαλος. Ο Πέτρος Δημητρόπουλος έγινε το 1950 ο πρώτος καλαθοσφαιριστής που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό ενώ είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό. Το δρομολόγιο Πειραιάς - Αθήνα έκαναν στη συνέχεια άλλοι έξι παίκτες, οι Γιώργος Σκροπολίθας, Ζάρκο Πάσπαλι, Τζόνι Ρότζερς, Δημήτρης Παπανικολάου, Πάτρικ Φέμερλινγκ και Άντρια Ζίζιτς, πριν φθάσουμε στον Ίαν Βουγιούκα.

Ο Κώστας Μουρούζης είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό! Από την πλευρά τους, ο Κώστας Αναστασάτος, ο Μιχάλης Κυρίτσης και ο Λευτέρης Σούμποτιτς έχουν κάτσει στον πάγκο αμφότερων των ομάδων, ενώ ο Φαίδωνας Ματθαίου και ο Παναγιώτης Γιαννάκης αγωνίστηκαν με επιτυχία στον Παναθηναϊκό κι όταν κρέμασαν τη φανέλα τους έκαναν καριέρα ως προπονητές στον Ολυμπιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα