Ο Ρομάν Κρόσζιν στη Lotus F1

Ο πρωταθλητής της GP2 είναι ο δεύτερος οδηγός της Lotus F1 για το 2012 δίπλα στον Κίμι Ραϊκόνεν.

Οι Βιτάλι Πετρόβ και Μπρούνο Σένα έχασαν και νικητής είναι ο Ρομάν Κρόσζιν. Ο Γάλλος φαίνεται πως συνδυάζει τα χρήματα (χάρη σε αυτόν η γαλλική εταιρία πετρελαιοειδών Τotal παραμένει στη Lotus) και το ταλέντο αφήνοντας πίσω το μεγάλο όνομα (Μπρούνο Σένα) και τα χρήματα (Βιτάλι Πετρόβ).

Ο πρωταθλητής του GP2 ανακοινώθηκε σήμερα (9/12) από την Lotus ως ο δεύτερος οδηγός της ομάδας για το 2012.

Τελικά ο Πετρόβ έμεινε εκτός ομάδας παρόλο το συμβόλαιο που είχε και τώρα βλέπει: ή την έξοδο από τη Formula 1, ή μία θέση στην HRT δίπλα στον Πέντρο Ντε Λα Ρόσα (όμως ο Τόνιο Λιούτσι έχει συμβόλαιο με την ομάδα) ή μία συνεργασία με τη Marussia δίπλα στον Τσάρλς Πικ..

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι ο ένας από τους οδηγούς της ομάδας το 2012. Υπάρχει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μου που θα βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι του χρόνου, νοιώθω πολύ προνομιούχος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Το να βρίσκεσαι δίπλα σε έναν πρωταθλητή ο οποίος γνωρίζεις ότι έχει μεγάλη θέληση για επιτυχία και έχει επιστρέψει με μεγάλη εμπειρία είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει να ανέβω επίπεδο. Νοιώθω πως η επιτυχημένη μου χρονιά στο GP2 με έκανε να ωριμάσω αρκετά, είμαι πολύ πιο ολοκληρωμένος οδηγός πλέον σε σχέση με την τελευταία φορά. Επιστρέφοντας στο Ένστοουν νοιώθω σαν στο σπίτι μου. Δεν θα τους απογοητεύσω και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν γι’ αυτήν την επιστροφή.», δήλωσε ο Γάλλος.

Δηλώσεις για το νέο απόκτημα της ομάδας, έκανε και ο επικεφαλής της, Έρικ Μπουλιέ: «Μας εντυπωσίασε όταν οδήγησε στις ελεύθερες δοκιμές στο Abu Dhabi και στη Βραζιλία. Ήμασταν σίγουροι πως αν τον περνούσαμε σε αγωνιστική θέση θα μας βοηθούσε πολύ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Βιτάλι Πετρόβ και τον Μπρούνο Σένα για την συνεισφορά τους στην ομάδα φέτος και τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον ».

Στο video που ακολουθεί δείτε τις πρώτες δηλώσεις του Κρόσζιν και το πως νοιώθει που θα οδηγεί μαζί με τον Κίμι Ραϊκόνεν

Keywords
Τυχαία Θέματα