Ο πρώτος που πέρασε από τους ξενώνες

Η αλήθεια είναι πως είχα ανάγκη μία τέτοια εύκολη νίκη, η οποία θα ήταν και προϊόν τύχης, αφού όπως και να το κάνεις όταν από το 7΄προηγείσαι και έχεις παίκτη παραπάνω σε εντός έδρας παιχνίδι, η τύχη σου έχει χαμογελάσει.

Ήταν η ευκαιρία μου να τσεκάρω κάποια χαρακτηριστικά παικτών που είχα περιέργεια να δω αν λειτουργούν και πώς λειτουργούν μέσα στο σύνολο, αλλά και συνεργασιών που κατ’ εμέ έχουν αδικηθεί.

Κερδίσαμε ένα παιχνίδι που δεν λέει κάτι. Το αυτονόητο κάναμε και ο Μπόλονι είχε δίκαιο όταν μίλησε για πίεση μέχρι το 2-0, αλλά και έλλειψη πίεσης μετά το γκολ

του Παπάζογλου. Η ομάδα δυσκολεύτηκε να πετύχει δεύτερο γκολ κυρίως για λόγους ψυχολογικούς, αλλά όχι μόνο για αυτούς. Υπήρξαν δύο αδύναμοι κρίκοι που δημιούργησαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και την εξέλιξη.

Πρώτον, η παρουσία του Σνάουτσνερ στα δεξιά, με τον Πολωνό να μην μπορεί να δώσει κάποια καλή τελική πάσα, γεγονός αναμενόμενο και στη συνέχεια αυτή του Παπάζογλου που στο πρώτο ημίχρονο έδειξε να μην έχει μάθει να κινείται όπως πρέπει μέσα στη περιοχή.

Ο Παπάζογλου είναι ο κλασικός φορ που πληρώνει την έλλειψη ενστίκτου. Σπάνια θα βγει πρώτος στη μπάλα και για αυτό τα γκολ που πετυχαίνει είναι συνήθως από τον αέρα, εκεί δηλαδή όπου ο αντίπαλος δεν μπορεί να τον φτάσει. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, αλλά νομίζω πως αν σταθώ θετικά απέναντί του, δεν τον βοηθάω στη παρούσα φάση.

Από εκεί και πέρα, η επιστροφή του Γκαρσία έφερε μία ισορροπία στην ομάδα και γι’ αυτό μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ο Γκαρσία και ο Σταφυλίδης ήταν αυτοί που με το «καλημέρα» αιφνιδίασαν τους Αγρινιώτες, βγήκε η πρώτη φάση με τον Μπαλάφα και μετά η δεύτερη που έφερε την αποβολή του Άντι.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε διαδικαστικό. Και πρέπει να αναλύσουμε λίγο της αλλαγές του Μπόλονι μέσα στην ενδεκάδα.

Πρώτα απ όλα, προτίμησε τον Μπαλάφα από τον Τσιρίλο, τον οποίο μάλιστα πέταξε και εκτός αποστολής. Κάτι μη αναμενόμενο.

Η προτίμηση του Μπόλονι στον Αρτινό, υπήρξε για έναν πολύ απλό λόγο. Ότι δεν νικιέται στον αέρα. Ο Παναιτωλικός, βρήκε μόλις μία ευκαιρία να μεταφέρει τη μπάλα στο μισό του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, γιατί όλες οι μπαλιές προς τους χώρους και τον Καμαρά, σταμάτησαν στον αήττητο στον αέρα Μπαλάφα. Η μοναδική φορά που οι παίκτες του Τενέ έκαναν φάση, ήταν αυτή που ο Μπαλάφας αποσόβησε το γκολ.

Αν θυμηθούμε τι γκολ έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ τελευταία, τα περισσότερα είναι από τον αέρα και σε αρκετά από αυτά πρωταγωνιστεί ο Τσιρίλο. Ο Μπόλονι διαπίστωσε πως υπάρχει πρόβλημα και βέβαια, επέλεξε να ψάξει την γιατρειά μέσα από τον Αρτινό.

Ο Μπαλάφας δεν πιέστηκε πολύ είναι η αλήθεια, αλλά είχε αρκετές πινελιές σε όλους τους τομείς. Σε μία σεζόν που και το δικό του συμβόλαιο αλλά και του Τσιρίλο τελειώνουν, μάλλον πρέπει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες από τον Ιταλό, για να δείξει αν πρέπει να ανανεώσει. Ο Τσιρίλο τα ψωμιά του τα έφαγε.

Πάμε στον Σταφυλίδη. Είναι το πρώτο παιδί του ΠΑΟΚ που παίζει στη πρώτη ομάδα και έχει ζήσει στους

Keywords
Τυχαία Θέματα