Ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο!

Παρακολουθούσα τον ημιτελικό ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Παναθηναϊκό και για μια ακόμα φορά αισθανόμουν… εκνευρισμένος! Ειλικρινά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο συγκεκριμένος προπονητής (Καζλάουσκας) θα πανηγυρίσει την κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου καθώς οι Μοσχοβίτες είναι το μεγάλο φαβορί.

Θα μου πείτε ότι ακόμα κι αν συμβεί αυτό, ο Λιθουανός θα έχει το μικρότερο μερίδιο συμμετοχής. Δεν λέει τίποτα αυτό. Η ιστορία θα «γράψει». Αλλά τουλάχιστον όσοι παρακολουθούμε μπάσκετ θα έχουμε να λέμε πολλά γι’ αυτόν τον άνθρωπο.

Όταν

μιλάω για το συγκεκριμένο θέμα με συναδέλφους, μου λένε το εξής: «Έλα μωρέ είναι καλός άνθρωπος». Και τι πρέπει να κάνω δηλαδή; Άκου «είναι καλός άνθρωπος». Αυτή η επιχειρηματολογία δεν υπάρχει. Ξέχωρα από το γεγονός ότι ο Καζλάουσκας μου έχει βγάλει ένα απίστευτα αλαζονικό πρόσωπο κάθε φορά που «πατάει γερά» στα πόδια του. Όπως συνέβη με την Εθνική το 2009 αλλά και με την φετινή ΤΣΣΚΑ.

Για μένα ο Καζλάουσκας είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Το 1998 και το 1999 κατέκτησε δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά τρόπαια (Κυπελλούχων και Πρωταθλητριών αντίστοιχα) κάνοντας την έκπληξη με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Προσέφερε κάτι θετικό στο μπάσκετ: Το θέαμα, το… ελκυστικό που έλειπε καθώς είχε επιβληθεί η απαράδεκτη λογική του ξύλου, της άμυνας, των χαμηλών σκορ.

Παρόλ’ αυτά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του! Καμία μεγάλη ομάδα. Ο Καζλάουσκας χάθηκε κάπου στην Εθνική Κίνας, είχε μια «φωτοβολίδα» με τη νίκη του κόντρα στη Σερβία το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μέχρι που εμφανίζεται στη λιγότερο ελκυστική ομάδα της Ευρώπης (εκείνη την περίοδο) το 2004. Στο χειρότερο Ολυμπιακό της τελευταίας 20ετίας, μια ομάδα παρατημένη και χαμηλής ποιότητας.

Στην πορεία η οικογένεια Αγγελόπουλου αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό που μπαίνει σε νέα εποχή. Παρά το -51 από την Εφές στο ΣΕΦ, παρά το -30 από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο (και πάλι στο ΣΕΦ) οι Αγγελόπουλοι αγκαλιάζουν τον Καζλάουσκας. Επενδύουν για τη σεζόν 2005-2006- που ανοίγει με το -30 από τον Παναθηναϊκό, που προαναφέραμε, στο κύπελλο- κάνουν βήματα προόδου, παίζουν τελικό πλέι οφ μετά από τρία. Χάνουν με 3-0 αλλά ζητούν από τον Καζλάουσκας να μείνει κοντά τους για να χτίσουν τον μεγάλο Ολυμπιακό…

Ο Λιθουανός προτιμά την ασφάλεια της Εθνικής Κίνας (!) και τη σίγουρη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2008, στο Πεκίνο. Πραγματικά διατηρώ σοβαρές επιφυλλάξεις για κάποιον προπονητή που… αρνείται το κίνητρο και περιορίζεται στο δημοσιουπαλληλίκι! Και πάλι ουδείς ασχολείται μαζί του.

Το 2009 «σώζεται» από τον Βασιλακόπουλο- κατ’ αρχήν- που τον φέρνει στην Εθνική και στη συνέχεια από τον Νάντο Ντε Κολό που βάζει το αλήστου μνήμης καλάθι στον αγώνα Γαλλίας- Ελλάδας και χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του. Αν ο Ντε Κολό δεν ευστοχούσε- και γι’ αυτό τον έβριζαν οι συμπαίκτες του- η Ελλάδα θα «σταύρωνε» με την Ισπανία και… αντίο οχτάδα! Τελικά την πάτησαν οι Γάλλοι. Ο Καζλάουσκας με το πλέον απαράδεκτο rotation, παίζοντας με…

Keywords
Τυχαία Θέματα